Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » LITORAL 2021 Portugalia » Despre Algarve

Algarve

ALGARVE


Zona Algarve se afla in sudul Portugaliei si cuprinde de la capul Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania aproximativ 200 km de tarm. In timpul verii zona atrage peste un milion de vizitatori anual. Centrul administrativ se afla la Faro, oras ce detine si aeroportul principal al zonei. Zona de litoral din partea de sud se intinde pe aproximativ 155 km si este renumita in intreaga lume pentru plajele sale curate, nisipul fin, apa nepoluata a oceanului si clima placuta in orice anotimp. Multe dintre plaje sunt clasificate BLUE FLAG, pentru calitatile ecologice de exceptie.

Nu departe de coasta se afla drumul spre cel mai inalt punct al regiunii Foia (902m). Acesta se afla putin mai sus de traditionalul sat Monchique. Zona de munte din aceasta regiune este cunoscuta pentru straturile de terase romane cu ziduri de piatra si granit unde sunt cultivate o mare parte din legumele specifice zonei.

Aceasta regiune a Portugaliei cuprinde urmatoarele statiuni renumite: Albufeira, Vilamoura, Lagos, Quarteira.

Datorita pozitiei privilegiate, aceasta provincie a fost considerata la un moment dat un regat de sine statator. A fost atacata si invadata de fenicieni, romani si mauri. Printul Henry Navigatorul, a considerat aceasta regiune drept locul ideal pentru a pozitiona scoala de exploratori care a demarat Era Descoperirilor acum 500 de ani


PLAJE IN ALGARVE

Exista atat de multe plaje cu nisip fin incat fiecare turist gaseste un loc pe coasta pe care sa-l considere perfect pentru vacanta sa. Plajele variaza de la mici golfuri protejate de stanci spectaculoase pana la intinderi nesfarsite de nisip fin. De asemenea, intrarea in apa variaza de la foarte lina la abrupta. In general, regula este ca, de la est la vest, de-a lungul coastei, plajele devin mai supuse la curenti de sezon. Deoarece plajele cele mai spectaculoase nu sunt accesibile direct din statiuni, va recomandam inchirierea unei masini si cautarea lor.


PRAIA VERDE – aceasta plaja se afla la vest de Monte Gordo si se intinde inspre orasul Tavira. Numele plajei vine de la copacii si vegetatia ce o marginesc. Este ideala pentru familii cu copii.

PRAIA ILHA DE TAVIRA – pentru unii, aceasta plaja este “bijuteria cea mai de pret” a zonei de la est de Faro. Este cunoscuta si sub numele de Praia das Cascas. O scurta calatorie cu barca ii va duce pe turisti din debarcaderul din Tavira pe aceasta incredibila fasie de nisip.

MEIA PRAIA – aceasta plaja se intinde pe jumatatea distantei dintre Alvor si Lagos, numele “Meia” insemnand “jumatate”. Zona este populata in special de windsurferi si surferi deoarece se afla, pe de o parte in golful deschis Lagos si, pe de alta parte, este protejata de promontoriul Ponta da Piedade.

PRAIA DA FALÉSIA – numele acestei plaje provine de la fascinantele stanci rosii scobite ce formeaza un fundal remarcabil pentru intinderile nesfarsite de nisip. Deoarece aceste stanci nu sunt foarte inalte, accesul la plaja nu este dificil. In plus, formeaza o bariera pentru vanturile ce bat dinspre nord. Plaja se intinde la vest de Vilamoura, inainte de a ajunge in Olhos de Agua.

PRAIA DA ROCHA
– este probabil cea mai cunoscuta plaja din Algarve. Se intinde in partea sudica a orasului Portimao si, de-a lungul timpului, a fost largita artificial cu nisip adus din alte parti.

PRAIA DA GALÉ – o fasie ingusta de nisip fin, usor accesibila. Se afla la vest de Albufeira, intre golful Armacao de Pera si statiune.

PRAIA DE ALVOR – laguna albastra se afla situata in est, langa fostul orasel pescaresc Alvor, transformat acum intr-un centru turistic in voga, unde se regasesc inca restaurante bune pe faleza, ce servesc biban si sepie proaspat prinse si gatite pe uriasele cuptoare.
 

  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter