Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » PASTE 2021 Grecia » Despre Atena

Atena

 
Atena
 
Atena este cunoscuta atat ca leaganul clasic ai civilizatiei europene, datorita coloanelor sale de marmura, cat si ca un oras modern, cu mult beton si un trafic intens. Intre aceste doua extreme, dainuie un oras caleidoscopic in care influentele estice si vestice se intrpatrund in piete, cafenele si taverne, un oras construit pe ruine antice si cu biserici bizantine.
 
Atena este prima capitala culturala europeana (1985), locul in care anticul se intalneste cu modernul.

Distante:
Bucuresti – Atena = 1184 km (535 km pe autostrada) 
 
Top 10 atractii turistice:
 
1.Acropole
Templele de pe “stanca sacra” a Atenei sunt considerate cele mai importante monumente ale lumii deoarece au influentat foarte mult arhitectura. Operele de arta din marmura au fost create la sfarsitul sec.V i.H., in timpul Epocii d Aur a Atenei, respectiv domnia lui Pericle. Majoritatea templelor au fost construite in cinstea Atenei, zeita orasului. Impresionand prin maiestuozitate, templele sunt decorate cu sculpturi deosebite ale zeilor.
2.Agora
Piata antica a Atenei, fondata in sec. VI i.H., a fost inima orasului timp de 1200 de ani. Era centrul tuturor activitatilor orasului, in cele mai diverse domenii: politica, filozofie, comert, arta, atletism. Acesta este locul de unde Socrate se adresa poporului, iar Sf. Pavel tinea predici. Spre deosebire de torida Acropole, zona plina de verdeata a Agorei este locul ideal pentru promenada, vizitatorul auzind parcaforfota care anima odinioara acest centru istoric.
3.Muzeul National de Arheologie
Aici se afla cea mai mare colectie de exponate arheologice, apartinand unora dintre cele mai cunoscute culturi ale lumii printre care comoara de aur din Micene si primele sculpturi ce redau complexitatea naturii umane. Se gasesc aici lucrari renumite din perioada Epocii de Bronz, scrise de Homer.
4.Muzeul de Arta Cicladica
Colectia de arta cicladica, cea mai mare din lume, prezinta cultura unei insule matriarhale ale carei icoane, vechi de 5000 de ani mai inspira si astazi artistii plastici.
5.Forumul Roman
Romanii au abandonat Agora antica si au creat acest centru comercial. Piesa sa de rezistenta este impunatorul Turn al Vanturilor, care adaposteste un ingenios ceas de apa.
 
6.Muzeul Benaki
Muzeul expune o colectie valoroasa de obiecte de arta elena, datand din Neolitic si pana astazi. El se afla intr-o vila neoclasica, bine restaurata, cu o istoriepalpitanta. Panorama de pe acoperis este superba.
 
7.Kerameikos
Aflat la marginea orasului, cimitirul clasic al Atenei ofera o perspectiva fascinanta a vietii si a mortii cu mormite somptuoase cu sculpturi. Se pot vedea temple, drumuri sacre dar si un bordel antic.
8.Muzeul Bizantin
Istoria bogata si complexa a Imperiului Bizantin este redata prin maretia operelor prezentate de la lucrari in metal complexe la icoane splendide. 
 
9.Colina Filopappos
Aflat in centrul orasului, acest loc este un prilej de repaus in natura, cu o priveliste minunata si cu monumente reprezentative pentru cultura antica, bizantina si moderna.
10.Templul lui Zeus Olimpianul
Templul urias al Greciei antice se afla langa arcul monumental care impartea Atena intre eroul grec eseu si imparatul roman Adrian.
  
Cand sa vizitati Atena:
Fiind un important centru cultural, Atena este vizitata de turisti pe tot parcursul anului. Vara multi vizitatori trec prin oras in drum catre insule, deci aceasta nu este cea mai potrivita perioada pentru o vizita: este foarte cald iar orasul devine aglomerat din cauza excursiilor de grup. Incercati sa mergeti fie primavara tarziu, fie toamna devreme, cand temperaturile sunt mi scazute si atmosfera mai relaxanta.
 
 
 
Shopping
Buticurile cochete ale creatorilor de moda se intind de-a lungul strazilor din Kolonaki. Talciocurile se afla in Monastiraki, Psiri si Thissio. In sud, in Glyfada, exista un bulevard de coasta, in stilul orasului Miami, cu reprezentante ale majoritatii magazinelor din centru, cu imbracaminte, incaltaminte, accesorii si cosmetice.
Duminica este ziua talciocului, fiecare cartier avand o piata stradala saptamanala, numita  laiko, de unde se pot cumpara fructe, legume dar si alte obiecte casnice.
Grecia este renumita de asemenea pentru bijuteriile sale. Maestrii bijutieri, renumiti pentru lucrarile lor deosebite in aur, Lalaounis si Zolotas, au magazine de desfacere pe strada Voukourestiou, alaturi de marci internationale precum Bulgari si Gavello.
 
Suvenire
Plaka si Monastiraki sunt zonele cele mai bune pentru a cumpara cadouri traditionale precum articole artizanale, vaze, produse din piele dar si articole semnate de tinerii artisti greci.

  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter