Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » Romania » Despre Baile Felix

Baile Felix

Baile Felix este un sat in comuna Sanmartin din Judetul Bihor, Crisana, Romania. Este cea mai mare statiune balneara cu regim permanent din Romania si se situeaza pe locul doi in privinta numarului de locuri de cazare din Romania. Izvoarele termare de aici, au fost puse pentru prima oara in valoare de calugarul Felix Helcher in secolul al XVIII-lea.

Statiunea ofera turistilor stranduri cu piscine acoperite in aer liber, un numar mare de hoteluri, cluburi si restaurante, dar si atractii turistice naturale precum Avenul din Betfla si Lacul cu Nuferi. Aceasta este disponibila pentru turisti pe tot parcursul anului, dar infloreste in sezonul estival.La Felix este un climat continental moderat, cu ierni blânde şi veri temperate cu influenta mediteraneana, ideal pentru tratament, odihnă, turism balnear.

Statiunea balneoclimaterica Baile Felix este cea mai importanta statiune de acest fel din Romania datorita diversitatii activitatilor si serviciilor turistice oferite. Cu peste 7000 de locuri de cazare disponbiile prin reteaua de hoteluri si pensiuni, Baile Felix ofera atat locatii de amuzament si relaxare pentru turisti de toate varstele cat si tratamente balneare pentru diverse afectiuni. Apele minerale descoperite in antichitate sunt motivul pentru care azi, un numar mare de medici isi trimit pacientii la tratamente in Baile Felix. Proprietatile terapeutice ale apelor minerale gasite aici sunt folosite in centrele terapeutice pentru tratarea afectiunilor reumatismale, neurologice periferice, post-traumatice sau afectiuni asociate.

Baza de tratament din Baile Felix dispune de un numar mare de instalatii si activitati terapeutice cum ar fi: instalatii de bai calde, aplicatii cu namol cald, gimnastica medicala, hidroterapie, electroterapie, sauna si altele. Statiunea Baile Felix gazduieste si un numar mare de restaurante, sali de nunti, centre de jocuri si activitati diferite. Printre cele mai recunoscute localuri din Baile Felix veti gasi Blub Art, restraurantul Larysse, restaurantul Palmierul si altele. Aceste locatii excelente, impreuna cu salile de jocuri, hotelurile si piscinele fac din Baile Felix una dintre cele mai importante locatii turistice in special in sezonul estival.

Floarea de lotus sau nufarul termal, simbolul statiunii Baile Felix, descoperit in 1789, poate fi gasit pe toata perioada anului, impreuna cu broastele testoase si specia tropicala de pesti supranumita Rosioara lui Racovita in lacul cu apa termala din Baile Felix.

Obiective turistice

  • Lacurile cu nuferi și lotuși, lacuri populate cu broaște țestoase si pești exotici.
  • Ștrandul cu apă termală Apollo (1900).
  • Aqua Park-ul acoperit din statiune
  • Rezervația Naturala "Pârâul Peța" din Băile 1 Mai, adaposteste 3 specii naturale protejate: Nymphaea Lotus Thermalis ’ (varietate unică în Europa, relicvă a erei terțiare), peștele „Roșioara lui Racoviță” (specie endemică, denumită după naturalistul român Emil Racoviță) și melcul Melanopsis Parreyssi (supraviețuitor al erei glaciare).
  • Ștrandul cu valuri din Băile 1 Mai (cel mai vechi din România- aprox. 107 ani)
  • Fenomenul carstic de pe Dealul Șomleului, Avenul de la Betfia sau Avenul “Hudra Bradii” (impropriu numit de localnici “Craterul de la Betfia”). Acesta are o adâncime de 86 de metri, puțul său având o cădere aproape verticală de 54 metri).

  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter