Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » Turcia » Despre Didim

Didim

Didim

Oraşul Didim, situat în vestul Turciei, pe coasta estică a Mării Egee (712km de Istanbul), a devenit în ultimii ani o importantă destinaţie turistică, concurând cu mai cunoscutele Kuşadasi sau Bodrum. Plajele însorite, vestigiile arheologice şi tradiţiile locale sunt principalele atracţii ale zonei. Desigur, nu lipsesc bazarurile şi centrele comerciale.

Zona oraşului Didim (Didyma în antichitate) a fost populată încă din Neolitic, însă aşezarea a început să înflorească odată cu perioada greacă clasică, când a fost construit primul sanctuar dedicat zeului Apollo, în jurul unui izvor natural. Acest izvor oferea templului caracterul de oracol, la fel ca în cazul templului de la Delphi.


Templul a fost distrus de căre perşi în anul 496 î.Hr. ca pedeapsă pentru răscoala oraşelor ioniene. În timpul lui Alexandru cel Mare începe construcţia sanctuarului ce a rămas până în zilele noastre, construcţie ce nu a fost finalizată niciodată.


În Didim, la fel ca în întreaga Turcie, turismul a reprezentat unul din principalele mijloace de dezvoltare economică. Practic toate clădirile din oraş nu sunt mai vechi de 10-15 ani, iar majoritatea sunt destinate turismului.


Pe de altă parte, fiind o staţiune relativ nouă, este o destinaţie foarte populară printre turci. Astfel poţi regăsi atmosfera turcească tradiţională.


Zona plajei, numită Altinkum (Nisipurile de aur) este centrul distracţiei. Sunt plaje publice, dar şi private, care se pot aglomera repede în mijlocul zilei, în ciuda caniculei. Pe promenada care străbate întrega plajă se găsesc restaurante, magazine, bazaruri, librării sau case de schimb.


Din port se organizează croaziere de o zi pe Marea Egee şi excursii pe insulele greceşti din apropiere (Samos, Patmos, Chios, chiar şi în Rodos).


Recent a fost construit un port de agrement, D-Marina Didim, cel mai mare de acest fel de la Marea Egee. Yahturile ancorate aici sunt o privelişte deosebită, mai ales pentru cei ce visează să deţină o astfel de ambarcaţiune.


Milet, Efes, safari şi alte atracţii 

Doar amfiteatrul a mai rămas din oraşul antic Milet, însă acesta merită vizitat fiind la aprox. 20km de Didim. Situat pe ţărmul antic al Mării Egee, cauzele declinului acestei metropele greceşti este cel puţin curios:sedimentele depuse de râul Meander (Meandros) au astupat cu timpul golful, iar comerţul maritim ce asigura prosperitatea oraşului a dispărut.

Mai spectaculoase sunt ruinele Efesului, cu celebra bibliotecă a lui Celsus, aflate la 100km de Didim.

În apropiere se află oraşul Selçuk, în care se regăseşte cea mai veche moschee din regiune, moscheea Isa Bey (sec. XIII) şi o impresionantă cetate medievală. Tot în Selçuk se oganizează în fiecare iarnă tradiţionalele lupte de cămile.


Numeroase microbuze asigură transportul către localităţile apropiate, iar pentru distanţe mai mari sunt folosite autocare mari şi confortabile. De asemenea, agenţiile de turism mai serioase pot asigura transport personal către toate destinaţiile.


Agenţiile de turism locale organizează excursii de o zi către destinaţii mai îndepărtate, cum ar fi Pamukkale, Bodrum sau Izmir.


Safariul, deşi nu în genul celor organizate în Africa, este o activitate ce nu trebuie ocolită. Plimbarea într-un Jeep neacoperit pe dealurile din jurul staţiunii reprezintă o adevărată aventură.


  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter