Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » PASTE 2021 Italia » Despre Sicilia

Sicilia

Sicilia

Principalele atractii turistice:
Taormina
Giardini Naxos
Vulcanul Etna
Palermo
Catania


Vulcanul Etna este cel mai inalt vulcan activ din Europa si se afla intr-o stare de activitate aproape permanenta. Vulcanul Etna are cea mai lungă perioadă de activitate (6000 ani) si o inaltime de 3340 m. Vulcanul Etna erupe in fiecare an iar aria de actiune distrugatoare se intinde pe o suprafata de 1250 km². Cu toate acestea, poalele vulcanului sunt dens populate; acest fapt se explică prin fertilitatea deosebită a solului. Lava vulcanică adusă de erupții a creat un sol adecvat pentru cultivarea viței de vie, a pomilor fructiferi și a măslinilor.

Taormina
este o statiune incantatoare, una dintre principalele atractii turistice ale insulei. Se afla pe coasta de est a Siciliei.

Taormina este o statiune foarte aglomerata in lunile iulie si august, multi italieni preferand aceasta perioada pentru a-si petrece concediile. Poate fi vizitata din mai pana in octombrie, cu posibilitatea de a face plaja si baie in mare.

Multi dintre turistii care ajung in Taormina prefera sa se cazeze in statiunile invecinate, Giardini Naxos si Letojanni, unde tarifele de cazare sunt ceva mai scazute.


I. Cum ajungi in Taormina:
Cu trenul:
Din aeroportul Catania luati autobuzul local (1 euro) pana in Gara Catania. De aici sunt legaturi foarte bune cu Gara Taromina - Giardini Naxos. Atentie insa, gara se afla la 2 km "sub" centrul orasului, deci va trebui sa urcati cu un taxi sau autobuz.

Cu autobuzul:
Din aeroportul Catania exista autobuz direct catre Taormina. Circula cu o frecventa buna (la fiecare 1-2 ore), costa cca 5 euro si are avantajul ca va lasa foarte aproape de centrul orasului.

Pentru un transfer privat, va rugam sa ne contactati.


II. Ce puteti face in Taormina:


Centru orasului este pietonal; aleea se numeste Corso Umberto. Recomandam plimbarile lungi si romantice, urmate e o cina intr-unul din restaurantele din centru si neaparat, o inghetata. Toata lume astie - cea mai buna inghetata se gaseste in Sicilia.

Urcati dealul catre Teatrul Grec, cel mai vestit monument din Taormina, un amfitetaru roman impresionant. De aici veti avea cele mai grozave privelisti asupra Etnei si zonei de coasta. Biletul de intrare costa cca 6 euro/pers.

Admirati, de asemenea, Turnul cu Ceas si odiniti-va in zonele de belvedere din zona pietonala.

In oras, Corso  Umberto, care trece prin centrul vechi,  e un loc potrivit pentru cumparaturi si observarea oamenilor. Aici, in baruri, se afla oameni din toata lumea, dar atmosfera este cea de sat. Oricum, atmosfera de sat nu ascunde faptul ca Taormina este o asezare penru cei bogati - nicaieri altundeva nu veti gasi o asemenea concentrare de Valentino si Armani.

Agetiile de tursim organizeaza excursii cu autocarul catre Etna (pana aproape de varf) si Cheile Alcantarei. Tariful este de cca 80 euro/pers.


III. Plaja din Taormina:
Plaja este conectata de oras printr-o telecabina, care circula de la 08.00 la 01.00 am si costa 3 euro/sens. Plaja principala se numeste Manzarro.


  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter