Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » PIATA DE CRACIUN Austria » Despre Viena

Viena

In anul 2001 UNESCO a inscris centrul istoric al VIENEI pe lista patrimoniului mondial, pentru urmatoarele motive: calitatile sale urbane si arhitectura sunt un martor extraordinar al unui schimb neintrerupt de valori, de-a lungul delui de-al doilea mileniu al erei noastre, orasul este o imagine vie pentru trei perioade importante ale dezvoltarii culturale si politice a Europei (Evul Mediu, perioada baroca si Grunderzeit - epoca intemeiatorilor, aproximativ ultimul sfert al secolului al XIX-lea) si, timp de secole, orasul a fost universal recunoscut ca fiind capitala muzicala a Europei.

Viena nu este doar capitala muzicii, ci si a cafenelelor si patiseriilor. Aici se afla localuri celebre precum Cafe Central. Astazi, orasul se mandreste cu 562 de cafenele, 243 de patiserii-cafenele si 1247 de baruri.

Este numit orasul parcurilor, iar cifrele nu lasa loc de indoiala - Viena este unul dintre cele mai inverzite orase ale Europei, aproximatv 199 din cei 246 kmp ai ariei metropolitane fiind acoperiti de parcuri si gradini. Partea vestica este incojurata de Wienerwald (Padurile Vienei), salvate de la defrisare in secolul al XIX-lea de catre Josef Schoffel, un precursor al ecologistilor.

Capitala Austriei se mandreste, de asemenea, cu statutul ei de singura capitala europeana producatare de vin, cu peste 700 de ha de vie. Sa adaugam ca are cea mai buna retea de transport in comun din Europa si ca, chiar si in baruri, veti fi servit cu apa plata de la robinet, pentru ca este  cea mai curata apa de la robinet din Europa.

Turul Vienei

Stephansdom
Catedrala Sf Stefan este unul din obiectivele emblematice ale oraşului. Constructia sa a inceput  in secolul al XII-lea, dar catedrala a fost terminata abia in anul 1433. Este unul dintre monumentele gotice de primă importanta ale Austriei. Turnul din partea de nord nu a fost finalizat, este deservit insa de un lift ce te poartă la o inaltime de 60 de metri de unde poti admira imprejurimile cladirii sacre. Imaginea acestei minunate catedrale poate fi admirată i pe moneda de 10 cenţi.

Palatul Schonbrunn
Palatul SChonbrunn a servit din secolul al XVIII-lea pana in 1918 drept resedinta de vara a familiei regale de Habsburg. 45 din cele 141 de camere ale castelului sunt deschise publicului larg. Printre acestea: camera lui Napoleon Bonaparte (Imparatul francez si-a avut resedinta aici din 1805 pana in 1809), cabinetul chinezesc, marea galerie, etc. Amenajarile interioare sunt realizate în stil rokoko.

Merita sa fie admirate de asemeni cele 60 de automobile imperiale ce formeaza parcul auto al castelului, capela si teatrul castelului. Palatul aurit este inconjurat de un parc impresionant cu gradini artistic amenajate ce fascinează prin arhitectura lor baroca ce se remarca prin aleile dispuse geometric, inaltele garduri vii, impodobitele fantani arteziene si statuile de marmura in stil clasic. Asa numita „Palmenhaus” este incepand din 1883 cea de-a treia ca marime cladire din sticla din lume. Ea adaposteste astazi un numar de 4500 de specii de plante.


Prater
Prater este un parc de distracţii urias, ce este utilizat de vienezi drept principal loc de relaxare. Cea mai apreciata atractie a parcului o constituie Roata Uriasa (Riesenrad), ce are o inaltime de 65 metri si a fost inaugurata in 1896/1897 cu ocazia sarbatoririi jubileului inscaunarii Majestatii Sale Imparatul Austriei Franz Josef. Ea a fost aproape complet distrusa in timpul celui de-al doilea razboi mondial dar reconstruita după aceea.

Complexul Hofburg
Fosta resedinta a familiei imperiale, este un momento al gloriei Imperiului Habsburg. Este una dintre cele mai anumate si mai elegante zone ale Vienei, atat pe timp de zi cat si de noapte, cand fostele sali ale palatului se transforma in sali de teatru si concerte.

Scoala Spaniola de Echitatie
Scoala Saniola de Echitatie a fost infiintata in 1572. Astazi, spectacolele sunt organizate numai pentru divertisment si au devenit una dintre principalele atractii ale orasului.

Neues Rathaus (Noua Primarie)
Cladirea neogotioca, inspirata din primaria din Bruxelles, este sediul adunarii municipale si Provinciale a Vienei. In apropierea Primariei veti vedea si un birou de promovare turistica a Romaniei in Austria.

Burgtheater
Burgtheater este una dintre cele mai prestigioase scene ale lumii de limba germana.

Cladirea Secession
aceasta constructie incantatoare, realizata in 1898 ca sala de expozitii pentru artistii secession, gazduieste Friza Beethoven a lui Gustav Klimt, creata cu ocazia unei expozitii in onoarea merelui compozitor

Hotelul Sacher
In cafeneaua din incinta acestui hotel puteti savura celebra Sachertorte.

Complexul Belvedere
Complexul Belvedere a fost construit ca resedinta de vara a printului Eugen de Savoia. Adaposteste numeroase opere de arta, precum o colectie Gustav Klimt, lucrari ale lui Edvard Munch, Renoir si Monet, busturi realizate de Franz Xvier Messerschmidt, stucaturi ale lui Santino Bussi si statui de Lorenzo Mattielli.

Hundertwasser Haus
Hudertwasser Haus este un bloc al municipalitatii, realizat in 1985 de artistul Friedensreich Hundertwasser. O cladire eclectica, cu elemente maure, spaniole si venetiene, care a devenit unul dintre principalele puncte de interes ale Vienei.

UNO - City
Pe malul stang al Dunarii se inalta UNO - City, unul dintre cele 3 sedii generale ale ONU. Complexul este construit pe teritoriu international, nu austriac; oficiul sau postal are propriile timbre si stampila postala ONU. In prezent, vizitatorii se pot alatura unuia dintre tururrile cu ghid.

Alte cladiri istorice si cu o arhitectura deosebita: Parlamentul, Universitatea din Viena, Muzeul Freud, Figarohaus, Biserica Sf. Elizabeta, Biserica Sf. Petru,  Coloana Ciumei (de pe Graben) , Muzeul de Istorie a Artei, Opera de stat din Viena, Cafe Museum, Academia de Arte Frumoase.

  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter