Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » LITORAL 2021 Egipt » Despre Egipt

Egipt

Egipt


** Disponibilitate Imediata, Plata Cash in Agentie, Transfer Bancar sau Online cu Card Bancar
Moneda: Lira egipteana;
1 EGP = cca 0.6 RON

Documente necesare:

pasaport; viza se obtine in aeroport si costa cca 25 EUR

Zboruri directe:
Cairo (cursa de linie), Hurgada si Sharm el Sheikh (zboruri charter)


Condiţii de intrare şi regim de şedere


Cetăţenii români care călătoresc în Republica Arabă Egipt în scop turistic au nevoie de viză.Viza turistică se poate obţine la aeroport, costul acesteia fiind de aproximativ 25 EUR.

Titularii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu nu pot obţine viză de intrare la aeroport. Aceştia au obligaţia să obţină, în prealabil, viză de intrare de la Ambasada Republicii Egipt în România. În caz contrar, acestora nu li se permite intrarea pe teritoriul egiptean.

Viza simplă de intrare se pot prelungi până la maximum 1 an, dacă există un temei care să justifice extinderea.

Viza pentru şedere de lungă durată în scop de muncă sau de studii se eliberează de Ministerul de Interne egiptean, numai după intrarea în această ţară.

La intrarea şi la ieşirea în/din Egipt, fiecare cetăţean străin completează o fişă cu principalele date de identificare, scopul şi durata vizitei.
Este foarte important ca datele înscrise în aceste fişe să fie trecute complet şi corect, ele fiind supuse procesării pe calculator, în cazul unor neconcordanţe existând posibilitatea refuzului intrării/ieşirii din ţară până la clarificarea situaţiei.

Având în vedere că în Egipt este în vigoare starea de urgenţă încă din 1981, există posibilitatea refuzului intrării în ţară a străinilor ca urmare a unor decizii ale poliţiştilor de frontieră, cu justificarea pericolului adus siguranţei naţionale, îndeosebi în perioadele critice pe plan intern. Aceste decizii nu pot fi apelate pe loc.

Pentru o şedere de până la 30 de zile nu este necesară înregistrarea şederii.
Depăşirea acestei perioade impune însă înregistrarea şederii la Ministerul de Interne. Cererea de înregistrare trebuie depusă înainte de expirarea perioadei de 30 de zile. Durata de soluţionare a cererii este cuprinsă între 30 şi 60 de zile.

Pentru informaţii suplimentare privind condiţiile de intrare şi regimul de şedere în Egipt, vă recomandăm să consultaţi informaţiile oficiale furnizate de autorităţile egiptene:

Ambasadei Republicii Arabe Egipt din Bucureşti
Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Arabe Egipt (www.mfa.gov.eg)

Ameninţări teroriste

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici Egipt nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări.

Egiptul a suferit atacuri teroriste pe teritoriul naţional, în care şi-au pierdut viaţa numeroşi cetăţeni străini.

Cetăţenilor români care călătoresc în Egipt li se recomandă să urmărească în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile egiptene şi să acceseze periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro)


Siguranţă şi criminalitate

Egiptul este o ţară sigură din punctul de vedere al criminalităţii.

Infracţiuni minore de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii de autobuze, parcări, centre comerciale sau benzinării).

Pentru siguranţa dumneavoastră recomandăm:

    * Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
    * Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
    * Respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale. Persoanele de sex feminin sunt sfătuite să adopte o ţinută şi un comportament decent în public.
    * Furtul autoturismelor a devenit o sursa de îngrijorare. Uşile si geamurile de la autovehicule trebuie ţinute închise.
    * Jafurile şi furtul din buzunare au devenit ceva comun, în cazul unui eventual atac, vă sfătuim să nu opuneţi rezistenţă.
    * Dacă călătoriţi în scop turistic, folosiţi numai operatori acreditaţi. Urmaţi sfaturile conducătorului grupului şi ale forţelor de ordine.


În cazul pierderii paşaportului românesc, este obligatorie sesizarea scrisă a biroului local al poliţiei ca şi informarea Ambasadei României din Cairo.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor egiptene, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

    * 4825033 Poliţia rutieră
    * 3906028 Poliţia turistică
    * 7610257 Pompierii
    * 5615551 Ambulanţa

Se recomandă, de asemenea, sesizarea Ambasadei României din Cairo, care poate acorda asistenţă consulară în condiţiile prevăzute de lege.


Sistemul medical


Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi o asigurare de călătorie.

Spitalizarea de urgenţă se face la cererea poliţiei turistice, a poliţiei rutiere (în caz de accidente), a agenţiei turistice (în cazul grupurilor organizate de turişti), sau a firmei angajatoare (în cazul persoanelor angajate pe bază de contractelor de muncă).

Dat fiind traficul extrem de dens, intervenţia ambulanţelor se face cu dificultate.

Spitalizarea de urgenţă se plăteşte în cazul în care nu există asigurare medicală, majoritatea clinicilor solicitând plata în avans a 10% din valoarea costurilor de spitalizare.

Nu există unităţi medicale cu tratament gratuit.

Costul unei vizite standard la medic este de 20-40 USD, iar o zi de internare în spital la standarde internaţionale costă între 100 şi 300 USD.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, accesaţi pagina web a Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile: http://www.cpcbt.ispb.ro/.


Condiţii privind traficul auto


    * Circulaţia auto:


    Circulaţia în Egipt se desfăşoară pe partea dreaptă.
    Principala regulă de circulaţie o constituie protejarea părţii din faţă a autoturismului. Ca urmare, regulile europene (prioritatea de dreapta, prioritatea de drum principal, etc.) nu au aplicabilitate.
    Se recomandă cetăţenilor români care conduc autoturisme pe teritoriul Egiptului să încheie poliţie de asigurare a autovehiculelor pentru cazuri de accident sau furt.
    Deoarece Egiptul este o ţară musulmană în care, prin tradiţie, nu se consumă alcool, legislaţia nu face referiri la alcoolemie.

    * Limitele de viteză admise:

    Viteza de circulaţie permisă este, de regulă, înscrisă pe indicatoare.
    Limita maximă de viteza este de 90 sau 100 km/h, în funcţie de calitatea căii de rulare.

    * Centura de siguranţă:

    Este obligatorie.

    * Parcarea:

    În general, parcarea constituie o problemă din cauza numărului mare de autoturisme angajate în trafic. Se recomandă lăsarea maşinii în parcare fără frâna de mână trasă şi necuplată în viteză, pentru ca maşina să poată fi mutată cu uşurinţă în faţă sau în spate pentru a permite intrarea sau ieşirea din parcare a altor maşini.

    * Permisul de conducere:

    În primele trei luni de la data intrării în Egipt, autorităţile egiptene acceptă conducerea unui autoturism în baza permisului de conducere românesc. După expirarea acestei perioade, este necesară obţinerea unui permis auto egiptean.


Informaţii pentru cazurile de accident de circulaţie

În cazul accidentelor soldate cu rănirea unor persoane, se recomandă contactarea imediată a Ambasadei României din Cairo (coordonate link), după ce s-a reţinut numărul de înmatriculare al autoturismului cu care s-a intrat în coliziune.


Utilizarea cărţilor de credit

În Egipt sunt acceptate cărţile de credit cele mai uzuale (American Express, Visa, Master Card).
Schimbul valutar se face numai la bănci sau la casele de schimb.


Informaţii utile

În Egipt, zilele de vineri şi sâmbătă sunt zile nelucrătoare.

Sărbătorile legale sunt următoarele: 7 ianuarie (Crăciunul Coptic); 11 februarie (Eid El Adha); 25 aprilie (Ziua Eliberării Sinaiului); 28 aprilie (Sham El Nessim); 1 mai (Ziua Internaţională a Muncii); în aprilie - mai Paştele Coptic concomitant cu Paştele ortodox; aprilie sau mai - Naşterea Profetului; 18 iunie (Evacuation Day); 23 iulie (Ziua Naţională a Egiptului); 6 octombrie (Ziua Armatei); 24 octombrie (Ziua Eliberării Suezului); luna octombrie 4 zile (Ramadan); 23 decembrie (Ziua Victoriei)

Pentru anul 2010 - perioada de Ramadan este: 11 august - 09 septembrie

Regimul animalelor de companie

Conform instrucţiunilor disponibile la Aeroportul Internaţional Cairo, în Egipt se permite intrarea, fără carantină, a animalelor de companie, cu condiţia prezentării unui Certificat Internaţional de Sănătate, semnat în cerneală, cu maximum 14 zile înainte de data sosirii pe teritoriul acestui stat. Certificatul trebuie sa precizeze faptul ca animalul e sănătos, deparazitat şi vaccinat împotriva principalelor boli.

Vaccinul antirabic trebuie să fie administrat cu nu mai puţin de 30 de zile şi nu mai mult de 11 luni înainte de data sosirii în Egipt. De asemenea, autorităţile din Egipt solicită ca animalul de companie să aibă implementat un CIP conform ISO 11784/11785.

La plecarea din Egipt, proprietarul animalului trebuie sa îl aducă în carantină în aeroport cu 48 de ore înaintea plecării, pentru analize si emiterea unui nou certificat de sănătate.


Reglementări vamale


Aparatura electronică, cu excepţia computerelor portabile (laptop), a telefoanelor mobile, a camerelor video sau a aparatelor de fotografiat este, in general, supusă taxelor vamale.

Este recomandabilă declararea aparaturii electronice la punctul vamal, aceasta fiind, de regulă, înscrisă pe viza de intrare.

Este permisă introducerea a 200 de ţigarete, 25 ţigări de foi sau 200g tutun, un litru de băuturi alcoolice şi un litru de colonie.

Medicamentele necesare uzului personal şi articolele noi cu valoare de până la 100 lire egiptene sunt de asemenea scutite de taxele vamale, cu condiţia să nu facă obiectul comercializării.

Este interzisă introducerea în Egipt a următoarelor articole: substanţe anabolizante, substanţe explozive, muniţii, armament, casete video care contravin uzanţelor islamice. Producerea şi traficul de droguri sunt pedepsite foarte aspru, putându-se ajunge la pedeapsa cu moartea. Între substanţele halucinogene este considerat şi macul.

Suma maximă de bani permisă la intrarea şi/sau ieşirea din Egipt este de 10.000 USD. Ceea ce depăşeşte această sumă trebuie înscris în declaraţia vamală la intrarea în ţară.

La ieşire, controlul sumelor deţinute este sever. Se interzice intrarea sau ieşirea străinilor în/din Egipt cu sume mai mari de 1000 lire egiptene.

Declararea bunurilor şi a sumelor de bani se face la intrarea pe teritoriul egiptean în punctele de trecere a frontierei, în faţa autorităţilor vamale. Pe declaraţia vamală, întocmită în dublu exemplar, se aplică sigiliul autorităţilor, originalul fiind înmânat cetăţeanului străin. La ieşire, declaraţia vamală se prezintă autorităţilor.

Este interzisă cu desăvârşire scoaterea din ţară a fragmentelor de corali şi a scoicilor marine, acestea fiind considerate de autorităţile egiptene obiecte de contrabandă. 

  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter