Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » PASTE 2021 Grecia » Despre Grecia

Grecia

GRECIA

** Disponibilitate Imediata, Plata Cash in Agentie, Transfer Bancar sau Online cu Card BancarMoneda
: Euro
Documente necesare:
carte de identitate; pasaport pentru copiii sub 14 ani
Zboruri directe
: Atena si Salonic; chartere catre majoritatea insulelelor
Zone de interes
: Atena, Larissa, Patras, insulele Rodos, Corfu, Creta, Santorini, Myconos, etc
Turism
: Grecia atrage peste 16 milioane de turisti anual, fapt ce contribuie la PIB-ul tarii cu peste 15%. Mirajul Greciei a inceput inca din Antichitate, datorita bogatei istorii si numeroaselor vestigii si, mai recent, o parte semnificativa a turistilor se orienteaza si spre plajele meditetaneene ale Greciei. Capitala, Atena, atrage in fiecare an peste 6 milioane de turisti datorita vestigiilor antice si monumentelor istorice foarte bine conservate.


Taxa locala Grecia 2018, se achita numerar, la receptia unitatii de cazare:
0.5 EUR/camera/noapte pentru hoteluri de 1 – 2*
1.5 EUR/camera/noapte pentru hoteluri de 3*
3 EUR/camera/noapte pentru hoteluri de 4*
4 EUR/camera/noapte pentru hoteluri de 5*

0.25 EUR/camera/noapte pentru apartamente de 1-2 chei
0.5 EUR/camera/noapte pentru apartamente de 3 chei
1 EUR/camera/noapte pentru apartamanete de 4 chei

 

 Viza:
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori In Grecia. Intrarea In Grecia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Greciei.
Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare si sedere prevazute de legislatia elena, va recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile grecesti:
• Ministerul Afacerilor Externe al Greciei (www.mfa.gr)
• Ambasada Greciei din Bucuresti (www.grembassy.ro)

Siguranta si criminalitate
Grecia este o tara cu un nivel de criminalitate scazut.
Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, Inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea In zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).

Recomandari generale:
• Pastrati In locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie banii, cartile de credit si nu le expuneti In mod vizibil asupra dumneavoastra sau In masini.
• Masinile trebuie Incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.
• In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul pastrati atentia asupra bagajelor pe Intreaga durata a calatoriei.
• Pentru iesirile In orase, In special In zonele aglomerate, lasati documentele personale la hotel si pastrati numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).

Recomandari:
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam sa contactati politia locala precum si cel mai apropiat oficiu consular roman.
In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor elene, apelati urmatoarele numere de urgenta:
o 110 serviciul de urgente politie
o 112 politie, ambulanta, pompieri
Atentie! Daca sunati din greseala la 112, nu Inchideti! In caz contrar, vi se poate trimite o masina In locul In care va aflati, pentru a vedea daca totul este In regula!

Sistemul medical

Asigurarea medicala este obligatorie In Republica Elena.
Va recomandam cu insistenta sa Incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.
Daca va Imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la ingrijirile medicale necesare.
Acest Card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara In timpul sederii dumneavoastra temporare in orice tara a Uniunii Europene.
Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila in toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La Incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare In tara de destinatie si de tranzit.
Va recomandam sa va Incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (inbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii In strainatate, falimentul companiei aeriene etc.
Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati in urma unor accidente sau din motive de boala.
In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale

Conditii privind traficul auto
• Circulatia auto:

Circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului.

• Starea drumurilor:
Starea generala a drumurilor si infrastructurii este buna.

• Folosirea telefonului mobil la volan: Este interzisa.

• Aparatele anti-radar si de detectare a radarului:
Utilizarea sau detinerea sistemelor anti-radar sau de detectare a radarului de catre conducatorii mijloacelor auto pe drumurile publice din Grecia este interzisa prin lege. Fapta constituie contraventie si se pedepseste cu amenda de pana la 2.000 euro (art. 103 din Codul Rutier elen prevede si retinerea pe loc a permisului de conducere pentru o perioada de 30 zile, precum si retinerea actelor masinii si a placutelor de Inmatriculare auto pentru 60 zile).

• Parcarea:
Aveti grija unde parcati! Parcarea ilegala se pedepseste cu o amenda cuprinsa Intre 40-150 euro, la care se adauga confiscarea placutelor de Inmatriculare pentru o perioada de 20 de zile, precum si plata taxei de parcare pentru acest interval de timp.

• Limitele de viteza admise:
Depasirea vitezei legale cu peste 20 km/h se pedepseste cu amenda de 100 euro, iar cu peste 30 km/h cu amenda de 350 euro (In acest ultim caz se retine si permisul de conducere pentru 60 zile ) – articolul 20 din actul normativ mentionat.
Atentie! Politia elena aplica amenzi mari si poate retine permisul de conducere, certificatul si numerele de inmatriculare pentru cei care:
• Folosesc telefonul mobil In trafic,
• Circula pe benzile destinate mijloacelor de transport In comun,
• Depasesc pe linie dubla, trec pe culoarea rosie a semaforului, nu respecta semnalele agentului de circulatie, opresc In locuri neamenajate sau sofeaza Inapoi pe autostrada, etc.

• Permisul de conducere:

Permisul de conducere romanesc este valabil In Grecia.
• Informatii pentru cazurile de accident de circulatie
:
In caz de accident de circulatie, chiar si de mica importanta, constatarea politiei este obligatorie.
Completati, Impreuna cu cealalta parte, formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat In accident si ale societatii de asigurare a acestuia.
Daca In urma accidentului sunt raniti, conducatorul auto poate fi retinut si prezentat tribunalului, care va stabili partea sa de responsabilitate. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din Grecia, care figureaza pe Cartea verde.
Pastrati documentele de plata pana la Inapoierea In tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.

Reglementari vamale

Nu exista controale la granitele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum si Islanda, Norvegia si Elvetia (ultimele trei nefiind membre ale UE).
Din motive de ordine publica, sanatate publica sau de securitate nationala, la granitele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: tigari: 200 bucati, 1 litru bauturi alcoolice, parfum 50 ml sau 250 ml apa de toaleta.

Regimul medicamentelor

Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante.
Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile de medicamente strict necesare!
Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depasesc sfera celor uzuale.
Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.

Regimul animalelor de companie

Pentru spatiul UE, aveti nevoie de pasaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar si trebuie sa contina informatii despre vaccinarea antirabica.
Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic. Pana In iulie 2011, se accepta, de asemenea, si un tatuaj lizibil.

Paste Grecia 2019 - 28 aprilie


  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter