Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » LITORAL 2021 Turcia » Despre Turcia

Turcia

TURCIA

Click pentru Rezervari Online Turcia 2021
www.zepelinonline.ro

** Disponibilitate Imediata, Plata Cash in Agentie, Transfer Bancar sau Online cu Card Bancar

Pentru oferte speciale si Last minute si Early Booking pentru zona Antalya, va rugam sa ne contactati la contact@zepelintour.ro.


Moneda
: TRY (Noua lira turceasca)  1 Euro= 2,29 TRY

Documente necesare
: Pasaport valabil minim 6 luni; incepand cu data de 9 ianuarie 2010, cetatenii romani nu mai au nevoie de viza pentru intrarea in Turcia

Zboruri directe
: Istanbul; zboruri charter catre Antalya si Izmir

Zone de interes
: Antalya, Kemer, Marmaris, Fethiye, Bodrum, Istanbul, Izmir

Turism:
Turcia este o destinatie foarte populara, atragand peste 30 milioane de turisti anual. Litoralul turcesc al Marii Mediteranne atrage peste 19 milioane de turisti straini anual. Turcia este renumita pentru plajele cu nisip fin, ospitalitatea fata de turisti sau bucataria traditionala. Sezonul de vara poate dura de la sfarsitul lunii aprilie pana spre sfarsitul lunii octombrie. Antalya este o destinatie extrem de apreciata vara, dar in timpul iernii poti schia in Muntii Taurus ce inconjoara orasul, iar apoi poti face o baie in mare. Pe langa turismul estival si montan, alte obiective turistice importante sunt vechile orase Izmir, Troja, Efes, Pamukkale sau Kappadokia. Cele mai importante reduceri pentru un sejur in Turcia sunt reducerile Early Booking Turcia (rezervari timpurii) si Last minute Turcia (rezervari in ultimul moment).

Viza:
In Republica Turcia (Turcia) se poate intra numai pe baza de pasaport. Perioada de scurt sejur nu poate depasi 90 de zile. Intrarea in Turcia este permisa cu pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul acestui stat.
Pentru ca au existat cazuri cand cetateni romani aflati pe teritoriul Turciei au fost retinuti de politia locala din cauza unor coincidente de nume cu cel al unor persoane care au comis infractiuni pe teritoriul acestui stat, va recomandam sa aveti la dumneavoastra si cartea de identitate (unde sunt precizate date suplimentare de identificare)


Siguranta si criminalitate 
Infractiuni de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate.
Pastrati documentele, valorile personale, biletele de calatorie, banii si cartile de credit in locuri sigure si nu le expuneti in mod vizibil.
In cazul pierderii pasaportului romanesc sesizati atat biroul local de politie, cat si a celui mai apropiat oficiu consular roman.
In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor turce, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta locale:
• 155 - Politia circulatie
• 112 - Salvarea
• 110 - Pompierii
• 118 - Informatii telefonice
• 156 - Jandarmeria
• 157 - Situatii dificile (rapiri de persoane, trafic de fiinte umane)
Va recomandam, de asemenea, sesizarea oficiului consular roman cel mai apropiat, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege.
In caz de accident usor / cu raniti, autovehiculul nu va fi miscat din loc pana ce politia nu face raportul constatator.
In caz de accident soldat cu deces, conducatorii auto implicati sunt arestati pe loc, vinovatia sau nevinovatia urmand a fi stabilita ulterior de autoritatile judiciare.
Atentie! Trebuie sa solicitati o copie a raportului constatator intocmit de politie.
In situatia in care autovehiculul este imobilizat pentru un timp, nu plecati din Turcia pana ce nu solicitati de la autoritatea vamala anularea inregistrarii facute autovehiculului in pasaport (la intrarea in Turcia) si eliberarea unui document care sa va permita trecerea frontierei fara autovehiculul respectiv.

Sistemul medical

Inainte de a pleca in Turcia, incheiati o asigurare medicala!
Va recomandam ca polita sa fie incheiata la valoarea de asigurare de cel putin 30.000 de Euro la agentiile de asigurari din Romania care colaboreaza cu societati de asigurare din Turcia sau cu unitati medicale din aceasta tara.
Va recomandam ca inainte de plecare sa va informati care sunt unitatile medicale din Turcia care recunosc polita de asigurare respectiva.
Regimul asigurarilor difera in functie de agentia de asigurari cu care cetateanul roman a contractat polita de asigurare. Spre exemplu, exista agentii de asigurare romane care au incheiate contracte de colaborare cu unitati medicale din Turcia, si care, in situatia in care sunt anuntate in termen de 48 de ore de la producerea imbolnavirii/accidentului, vor suporta cheltuielile de spitalizare (bineinteles, in conformitate cu prevederile politei de asigurare).


Conditii privind traficul auto
• Circulatia auto:

Codul circulatiei rutiere si semnalizarea rutiera in Turcia sunt conforme cu reglementarile internationale.
Totusi, conducatorii auto si pietonii trebuie sa manifeste o atentie deosebita la intersectii si la trecerile de pietoni.
 
In cazul in care calatoriti in Turcia cu un autoturism / un microbuz (cu pana la 9 locuri care nu face curse regulate, ci in mod ocazional), condus de catre o alta persoana decat proprietarul acestuia, intrarea in Turcia va fi permisa de catre Autoritatile vamale numai dupa prezentarea urmatoarelor documente:
1. Actele masinii, inclusiv cartea verde;
2. O imputernicire (procura) din partea proprietarului autoturismului (persoana fizica sau juridica), pentru a putea conduce autoturismul respectiv din Romania in Turcia si retur. Atentie! Procura trebuie sa fie autentificata la notar si apostilata.
3. O traducere a procurii in limba turca, efectuata de un traducator autorizat, legalizata de notar si apostilata.
Pentru autoturismele inchiriate (Rent a Car), trebuie sa prezentati contractul de inchiriere si traducerea acestuia in limba turca, legalizata si apostilata.
In cazul in care conduceti un microbuz care efectueaza curse regulate in Turcia trebuie sa obtineti in prealabil, de la Ministerul roman al Transporturilor si Infrastructurii, documentele necesare pentru transport international.
  
• Aparatele anti-radar si de detectare a radarului:

In Turcia, utilizarea dispozitivelor de detectare a radarelor si a aparatelor antiradar este interzisa si este considerata infractiune, pedepsita cu amenzi cuprinse intre 2700 lire turcesti, cu achitarea imediata, sau 3600 lire turcesti cu achitarea la iesirea din Turcia (echivalentul a circa 1500, respectiv 2000 Euro) si confiscarea aparatului.
 
• Permisul de conducere

Permisul de conducere auto emis de autoritatile romane este valabil in Turcia pe durata dreptului de sedere mentionat pe viza.
Pentru perioade mai lungi de sedere este necesar un permis de conducere international.

Reglementari vamale

Cetatenii romani pot introduce pe teritoriul Republicii Turcia suma maxima de 10.000 USD, suma ce trebuie declarata la punctul de trecere a frontierei.
Datorita legislatiei locale, nu foarte explicita in ceea ce priveste notiunea de  “antichitati”, trebuie ca la achizitionarea de obiecte de arta sa solicitati factura si un certificat oficial care sa arate ca obiectele respective pot fi exportate legal. In cazul in care vanzatorul nu ofera acest certificat, trebuie sa mergeti la muzeu pentru a obtine un astfel de certificat inainte de iesirea din Turcia.

Transportul animalelor de companie

Pentru transportul animalelor de companie aveti nevoie de urmatoarele documente:
• certificatul medical antirabic eliberat de catre o institutie medicala romana;
• carnetul de sanatate a animalului de companie;
• un container special pentru transportul animalelor de companie.

Pentru a vizualiza ofertele noastre pentru Turcia va rugam sa accesati link-urile de mai jos.


  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter