Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO4.5975 RON
USD3.8945 RON
Home » Sfaturi de calatorie » Ce mancam in Austria?


CE MANCAM IN AUSTRIA?



Bucataria austriaca este variata - o reflectare a vremurilor imperiale, cand a fost influentata de traditiile culinare din mai multe regiuni ale Europei. Specialitatea cea mai cunoscuta este Wiener Schnitzel, care isi are, probablil, originea la Milano.

Supele sunt foarte aromate si de multe ori cu Knodel (galuste). Iarna, in meniuri, apare friptura de rata sau gasca, dar si vanatul. Bauersnschmaus e un platou cu diverse feluri de carne, foarte popular. Vegetarienii au la dispozitie mai multe preparate cu taietei, Eireierschwammerl (bureti galbeni) si sparagel (sparanghel).

Putine tari din lume intrec Austria cand vine vorba espre placerea de a manca dulciuri. Austriecii mananca prajituri dimineata si la pranz, intotdeauna impreuna cu o cafea mica si tare, ce se numeste simplu Mokka. Cela mai bune Torten, placinte si prajituri se gasesc la Konditoreinen (cofetarii) si se pot manca pe loc, dar si pensiunile si hotelurile si-au facut un renume prin specialitatile culinare pe care le ofera.




    Sachertorte
    Celebrul Sachertorte de ciocolata are un strat subtire de gem de caise sau prune, acoperit cu o glazura groasa si fina





      Linzertorte
      Un invelis dulce din aluat cu migdale este umplut cu gem de zmeura, caise sau coacaze, si decorat cu fasii din aluat.





      Eierspeise
    
      Omleta groasa din oua batute, servita in tigaie, presarata de  obicei cu frunze de ceapa verde.




        

     


        Frittatensuppe
        Fasii de clatita cu ou, usor condimentate, adaugate intr-o supa limpede de vita sau pui, presarata cu patrunjel.




 



         Gefullte Kalbsbrust
         Pieptul de vitel este umplut cu carne si legine, si apoi fript.






      
        Tafelspitz mit g'roste Erdapfel

         O bucata slaba de carne de vita este inabusita cu legume la foc mic, apoi taiata in felii groase si servita cu g'roste Eradpfel (cartofi rasi si prajiti) si cu sos de mere si hrean. Este un fel tipic de pranz si se spune ca imparatul Franz Josef I il manca in fiecare zi.





       

           Gemischter Salat
           Legumele din salata se aseaza adesea una langa alta.
     







Agenția de Turism
ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!
 
0770 624 781 Laurențiu

  0722 693 469 Corina
  0747 011 553 Andreea
  0724 501 727 Estera

  031 428 30 66 Fix


CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr:  5505

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.30

Oferta Last Minute
Carnaval Venetia 199 euro
Revelion Dubai 2018 939 euro
EGIPT - Hurgada 355 euro
vezi oferte
Oferta zilei
EGIPT - Hurgada
Plecare 14 Octombrie
  399 EUR / persoana
transport avion
TAXE DE AEROPORT INCLUSE

Vezi detalii
Newsletter