Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » Romania » Maramures » Circuit Maramures
Circuit Maramures

Home / Romania / Maramures
Circuit Maramures

INSCRIEREA la acest circuit se va face GRATUIT, FARA SA SE PLATEASCA AVANS LA INSCRIERE pana in luna Februarie 2021.

Ceea ce defineste cel mai bine Maramuresul sunt cultura si istoria. Gasim in regiune nenumarate locuri istorice, muzee si case memoriale. Maramuresul este renumit pentru faptul ca a reusit sa isi mentina vii traditiile, prin conservarea monumentelor arhitecturale. Arhitectura maramureseana iese in evidenta prin elemente ca: porti de lemn cioplite cu maiestrie, case traditionale, biserici din lemn cu turnuri inalte. Aceste biserici decorate cu fresce reprezinta  mai mult decat simple muzee - sunt deschise si pentru public si chiar puteti asista la slujbe. Opt dintre aceste biserici au fost incluse in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Morosenii (asa cum sunt denumiti locuitorii acestui tinut) au incercat de-a lungul veacurilor sa isi pastreze portul popular si obiceiurile stramosesti. Marea lor majoritate inca mai poarta costume confectionate manual, participa la festivaluri folclorice, cantand la „cetera”(vioara) si la „zongora” (chitara) , dansand „hora”.

Comuna Sapanta, situata la doar 4 km distanta de granita cu Ucraina este faimoasa in toata lumea pentru orginalul „Cimitir Vesel" pe care il gazduieste. Un altfel de cimitir, cu cruci pictate in culori vii peste care domneste un albastru special, care de mult timp poarta numele locurilor: Albastru de Sapanta. Mesterul Stan Ioan Patras, creatorul acestui cimitir, a cioplit prima cruce in 1935. Dupa moartea lui, in 1977, mestesugul i-a fost mostenit si continuat pana in zilele noastre de ucenicul lui, Dumitru Pop.
Fiecare cruce este diferita de cealalta: imaginile cioplite in lemn infatiseaza in mod naiv una din caracteristicile vietii celui ingropat acolo, iar epitafurile sunt scurte poezioare lipsite de obisnuitele clisee si pline de talc, scrise la persoana I, ca o spovada a raposatului insusi.


Bucatarie: Este un obicei maramuresean ca oaspetii sa fie primiti cu paine facuta in casa cu sare si cu un pahar mic de palinca- bautura locala a Maramuresului produsa din prune sau cu lichior din fructe. Alte preparate locale mai sunt carnatii afumati, slanina sau branza de oaie proaspata.
Puteti face cumparaturi de la artizanii locali, de la obiecte traditionale cum ar fi costume populare, covoare tesute manual, obiecte cioplite din lemn, clopuri (palarii maramuresene purtate de barbati), obiecte de olarit la icoane pictate pe sticla sau lemn.
Ce vom face în Maramureș?

Prejmer – Rupea – Sighisoara – Bistrita – Borsa – Cascada Cailor – Moisei – Valea Izei – Barsana – Ocna Sugatag – Sighetu Marmatiei – Mocanita de pe Valea Vaserului – Sacel – Dragomiresti - Salina Turda – Alba Iulia – Sibiu - Transfagarasean


Perioade circuit
30 IUNIE – 05 IULIE 2021
18 – 23 AUGUST 2021Ziua 1 BUCURESTI – BISTRITA
Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 06:15, in parcarea de la Parcul Izvor. Deplasare pe ruta Bucuresti – Brasov - Sighisoara – Targu Mures – Bistrita (450 km). Se viziteaza: CETATEA SI BISERICA FORTIFICATA PREJMER (a fost construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea), CETATEA RUPEA (este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României), CETATEA SIGHISOARA (Turnurile breslelor mestesugaresti, Scara Scolarilor, Biserica din Deal). Cina si cazare in Bistrita.

Ziua 2 BISTRITA – BORSA – OCNA SUGATAG
Mic dejun. Deplasare pe ruta Bistrita – Borsa - Ocna Sugatag (190 km). Se viziteaza: PARCUL NATIONAL MUNTII RODNEI cu DRUMETIE LA CASCADA CAILOR* (se află la altitudinea de 1.300 m iar căderea de apă este de 90 metri), MAUSOLEUM DE LA MOISEI (cuprinde 12 figuri de piatră - 2 chipuri omenesti si 10 măsti traditionale maramuresene), COMPLEXUL MONAHAL BARSANA (o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean, o speranta pentru un viitor binecuvantat). Cina si cazare in Maramures.
*In functie de disponibilitate, popas pentru pranz la o stana de oi.


Ziua 3 OCNA SUGATAG – SAPANTA – OCNA SUGATAG
Mic dejun. Deplasare pe ruta Ocna Sugatag – Sapanta - Sighetu Marmatiei - Ocna Sugatag (50 km). Se viziteaza: CIMITIRUL VESEL DE LA SAPANTA (faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive si versurile cu nuante umoristice, reprezentând scene din viata si ocupatia persoanelor înhumate), MANASTIREA PERI (cea mai inalta biserica din lemn), MEMORIALUL VICTIMELOR COMUNISMULUI SI AL REZISTENTEI („Memorialul Durerii” aduce un binemeritat si emotionant omagiu victimelor comunismului. Celulele au fost transformate în spatii expozitionale), MUZEUL SATULUI MARAMURESEAN (se constituie ca o rezervatie de monumente de arhitectură tărăneasca, ulite principale si întortocheate, poteci si „prilazuri” alcătuiesc structura intimă a asezării si converg spre un promotoriu pe care, ca în toate satele maramuresene, este asezată biserica). Cina si cazare in Maramures.

Ziua 4 OCNA SUGATAG – VISEU DE SUS
Mic dejun. Deplasare pe ruta Ocna Sugatag – Viseu de Sus – Sacel – Valea Izei – Ocna Sugatag (160 km). Se viziteaza: VALEA VASERULUI – EXCURSIE DE JUMATATE DE ZI CU MOCANITA (trenul amintirilor - ultima cale forestira activa, pe care circula locomotive cu abur), MUZEUL TARANCII ROMANE (ocupatiile tarancii de la nastere si pana la trecerea in lumea cealalta). Cina si cazare in Maramures.

Ziua 5 OCNA SUGATAG - SIBIU
Mic dejun. Deplasare pe ruta Ocna Sugatag – Cluj Napoca - Turda - Alba Iulia – Sibiu (380 km). Se viziteaza: SALINA DE LA TURDA (,,CEL MAI FRUMOS LOC SUBTERAN DIN LUME”, locul 22 in topul celor mai frumoase destinatii turistice din lume), CETATEA ALBA IULIA (cetatea bastionară din Alba Iulia a fost ridicată între anii 1714-1738, fiind considerată cea mai reprezentativă fortificatie de tip Vauban, construita in forma de stea cu 7 bastioane). Cina si cazare in Sibiu.

Ziua 6 SIBIU - BUCURESTI
Mic dejun. Deplasare pe ruta Sibiu – Bucuresti. TUR PIETONAL SIBIU SI O ZI IN NATURA PE TRANSFAGARASAN (Cabana Balea Cascada, Cabana Balea Lac, Barajul Vidraru). Sosire in jurul orei 21.00.

 
TARIF - 1.400 LEI / persoana
 
Perioade circuit
30 IUNIE – 05 IULIE 2021
18 – 23 AUGUST 2021


TARIFUL INCLUDE
Transport cu AUTOCAR modern, cu climatizare, clasificat minim 3*
5 CAZARI la hoteluri de 3* cu facilitati superioare
Masa in regim DEMIPENSIUNE: mic dejun si cina
EXCURSIILE prezentate in program
GHID insotitor pentru intrega perioada

Tariful nu include
Alte mese, taxe si cheltuieli personale
Intrarile la obiectivele turistice, care insumeaza aproximativ 100 lei

Bine de stiut
Supliment camera single: 350 lei (2 camere single alocate pe fiecare circuit)
Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener, nu vor plati supliment
Așezarea în autocar va fi realizată conform diagramelor, în funcție de ordinea înscrierii turiștilor;
Copil 2 – 8 ani cazat in camera dubla cu doi adulti are reducere 300 lei;
Grup minim: 36 persoane. Pentru grup intre 25-35 persoane platitoare, circuitul se va organiza, dar va trebui platit un supliment de 60 lei / persoana
Avans la inscriere 500 lei / persoana;
Organizatorul poate modifica traseul in functie de conditiile meteo si situatiile neprevazute, ordinea vizitelor se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program;
Cazarea menționata în acest program poate fi modificata, în acest caz agenția oferind o alternativă similară;

INSCRIEREA la acest circuit se va face GRATUIT, FARA SA SE PLATEASCA AVANS LA INSCRIERE pana in luna Februarie 2021.
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter