Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » LAST MINUTE Bulgaria » Despre Balcic

Balcic

Balcic

Distanta Bucuresti – Balcic:
333 km, dintre care 143 km pe autostrada (ruta recomandata: Bucuresti – Constanta -Vama Veche – Balcic)

Descriere generala:
Oras intim, plin de atmosfera, Balcic este o alternativa incantatoare la statiunile mari de pe coasta. Loc de inspiratie pentru artisti inca din Antichitate, l-a facut pe Ovidiu sa exclame: “O, orasule alb de piatra, te salut pentru frumusetea ta neasemuita”

Partea veche a orasului are strazi acoperite cu piatra si este frumos situata intr-o scobitura in calcar, iar partea noua este situata in spate, pe un platou. Portul este al treilea ca importanta din tara, dupa Burgas si Varna; plaja artificiala de piatra este umbrita de macaralele din port si este folosita de obicei de localnici.  O promenada lunga ocoleste portul de in care iahturile lustruite si luxoase stau alaturi de vasele de pescuit.

In 1913, la sfarsitul razboiului balcanic, Balcic a fost anexat Romaniei. Regina Maria  a Romaniei s-a indragostit de acest oras, si, in 1924, a construit o casa de vacanta aici pe care a numit-o cu drag “Cuibul linistit”.

Ce facem?


Castelul si gradina botanica sunt punctele de maxima atractie. Casa este proiectata de arhitecti italieni, care au folosit o combinatie a stilului Renasterii Nationale, specific Bulgariei, cu stiluri specifice Turciei. Casa cuprinde o colectie de cladiri simple de piatra, cu un minaret deosebit. Aici se gaseste si o capela in care s-a aflat la un moment dat inima reginii.

Aristrocratii romani au urmat-o pe regina si eu au fost primii turisti din Balcic. In prezent, Resedinta de Vara a Reginei Maria si Gradinile Botanice (zilnic 8-18; orele din timul iernii sunt schimbatoare; taxa de intrare) sunt pline de turisti in varful sezonului. Doar o parte din camere sunt deschise, dar gradinile merita sa fie vizitate. Terasele indreptate sper mare sunt decorate cu cascade mici si poduri, ca de exemplu “Podul Privelistilor”, in stil vienez.

Un numar de 3000 de plate rare cresc aici, inclusiv cateva sute de specii de cactusi, precum si o importanta colectie de palmieri.

Palatul si gradinile sunt fara indoiala atractia orasului, dar aici exista si cateva muzee si o galerie de arta. 

Galeria de arta se gaseste pe strada Cerno More (10-12 si 14-17.30; taxa de intrare) si expune, pe 2 etaje,  lucrari ale artistilor locali.  Exista si cateva lucrari internationale.

In piata centrala a orasului, piata Nezavisimost, Muzeul de Istorie (luni-vineri 09.30 – 12, 12:30 – 17.30; taxa de intrare) prezinta istoria statiunii Balcic de la perioada tracica pana la ocupatia romaneasca. Vizavi, un muzeu etnografic (luni-vineri 09.30 – 12, 12.30 – 17.30; taxa de intrare), situat in casa veche a unui negustor de porumb, prezinta aspecte ale vietii orasului si satului in sec al XIX-lea.

Mai departe, pe Hrosto Botev nr. 4, este Complexul Etnografic (09.30 – 12; 14-17; taxa de intrare). Uneori complexul este numit si Complexul Renasterii Bulgare si include si Biserica Sf. Nikola, construita in stilul Renasterii Nationale in 1845, si o scoala renovata, construita tot in aceeasi perioada.

Sfat
: din portul Balcic se organizeaza croaziere pe iaht. O varianat este croaziera seara, cu durata de trei ore, unde se servesc bauturi si se danseaza, se pescuieste si se organizeaza petreeri pentru copii. Se pot organiza si calatorii de 3 sau 4 zile, si se pot vizita destinatii ca Nessebar sau chiar Istanbul.

Cand mergem?
Balcic se poate vizita tot timpul anului. Perioada perfecta pentru o  vizita este insa primavata si vara, cand va puteti bucura cu adevarat de Gradina Botanica. Daca ajungeti in statiune in iulie-august, dar preferati sa vizitati gradinile in liniste, va recomandam sa va programati vizita inainte de ora 09.30 sau dupa 17.00.

Si pentru petrecerea de revelion, Balcic este o alegere buna. Spre deosebire de statiuni, unde, de revelion, va veti petrece aproape tot timpul in hotel, in Balcic puteti face plimbari si vizita muzeele si galeria de arta.

Plaja
Plaja este general ingusta si  stancoasa. Tursitii aleg de obicei Balcic pentru farmecul aparte al orasului, atmosfera intima si stilul boem, pentru plimbari si relaxare. Pentru o zi de plaja, puteti mereg in statiunile vecine, precum Albena si Nisipurile de Aur (distanta 15-30 km).
  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter