Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » MINIVACANTA 1 IUNIE Italia » Despre Bologna

Bologna

Bologna


Bologna este una dintre cele mai bine conservate cetati istorice din nordul Italiei si este capitala regiunii Emilia- Romagna. Bologna este cunoscuta pentru viata sa culturala si universitara, dar si pentru gastronomia locala.

Bologna - Orasul rosu (denumit dupa culoarea acoperisurilor si fatadelor sale) este locul perfect pentru plimbari. Cladirile cu arcade vechi de piatra si caramida alaturi de formele arhitecturale moderne fac din Bologna un oras cu traditie.

Atractii turistice in Bologna: Piazza Maggiore, cele doua turnuri- Due Torri, Cartierul Universitar si Biserica San Petronio.

1.Piazza Maggiore
Piazza Magiore din Bologna, construita in anul 1563 din marmura si bronz, este cea mai veche si cea mai faimoasa piata din regiune. Este locul perfect pentru a admira oamenii, servind o cafea la una dintre terasele elegante de aici. In Piazza Maggiore gasiti Fantana lui Neptun, una dintre cele mai frumoase fantani din lume. Monumentul impresioneaza prin statuile amplasate deasupra bazinului cu apa, ce-l reprezinta pe Neptun cu tridentul sau, copilasi cu delfini si patru sirene.

Piata este inconjurata de cladiri impunatoare, printre care se numara Palazzo d’Accursio, Big Ben-ul Bologniei, Palazzo Podesto din secolul XIII, Palatul avocatilor si Biserica gotica San Pietro.

Intrarea este libera.

2. Due Torri

Bologna avea in trecut peste 200 de turnuri , dovezi ale puterii si bogatiei aristocratiei locale. Astazi au mai ramas doar 30 , majoritatea incorporate in palatele construite ulterior. Cele mai cunoscute turnuri sunt Asinelli cu o inaltime de 98 de metri si Garisendo (47 m), ambele reprezentand simboluri ale Bologniei. Turnul Asinelli are 498 de trepte de lemn pe care daca le urcati veti avea partea de o priveliste minunata asupra orasului.

Urcare in turnul Asinelli: 3 euro


3. Cartierul Universitar

Cel mai important obiectiv cultural- cartierul Universitar atrage, an de an, numerosi turisti si studenti. Aici se gaseste cea mai importanta si cea mai veche universitate din lume, fondata in anul 1088. Denumita initial Studio, universitatea este locul unde au invatat artisti celebri precum Dante, Boccaccio, Petrarca, Thomas Becket, Erasmus din Rotterdam si Copernic.

4. Biserica San Petronio

Biserica San Petronio, situata in Piazza Maggiore, are o inaltime de 60 m si o lungime de 132 m, cu o capacitate de 28 de mii de persoane. Biserica poarta Hramul Sfantului Petronius, sfant protector al orasului Bologna. Aici puteti admira sarcofagul Elisei Bonaparte, sora lui Napoleon Bonaparte si 3 sculpturi realizate de Michelangelo Buonarroti.

Daca vreti sa vizitati Italia, pe langa Bologna puteti opta si pentru Florenta, un oras foarte frumos, cunoscut pentru istoria si importanta sa in Evul Mediu si in Renastere.


  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter