Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » Romania » Despre Bucovina

Bucovina

Situata in nordul Moldovei, Bucovina este celebra in intreaga lume pentru farmecul manastirilor si bisericilor sale, frumusetile naturale si traditiile unice pe care localnicii le respecta cu sfintenie.
Natura îşi revarsă în Bucovina întreaga ei generozitate şi mângâie ochiul călătorului cu liniile domoale ale obcinilor înverzite, îl exaltă cu liniile îndrăzneţe ale vârfurilor muntoase şi îi deapănă povestea codrilor ei iubiţi.
Mozaicul etnic moştenit din vremea Ducatului Austro-Ungar – huţulii, polonii, ucrainenii, ruşii lipovenii, nemţii şi evreii – completează în chip fermecător portul, obiceiurile, graiul şi gastronomia zonei.


Atractii turistice


1. Chilia lui Daniil Sihastrul


Acest calugar si sfant a hotarat la un moment dat sa isi traiasca restul vietii retras, pe tarmul paraului Viteul din localitatea pe care o cunoastem azi sub numele de Putna, pentru a se dedica in totalitate Domnului. Intr-o stanca gasita aici, el si-a cioplit un mic paraclis, loc ce a devenit imediat extrem de vizitat de credinciosii suferinzi in cautarea ajutorului sau si, mai cu seama, a bunavointei lui Dumnezeu. Astazi, cand calugarul Daniil Sihastrul nu mai e, chilia a ramas la fel de simpla, insa e la mare cautare in randul turistilor tocmai pentru aceasta simplitate a sa, precum si pentru peisajul spectaculos de care aceasta este inconjurata.


2. Manastirea Voronet

Bucovina are o multime de manastiri ctitorite de Stefan cel Mare, insa Voronet este de departe cea mai cunoscuta. Ridicata in anul 1488, manastirea este celebra in special pentru culoarea albastra cu care au fost pictati peretii sai exteriori.
Manastirea a fost ctitorita la sfatul calugarului Daniil Sihastrul, care i-a spus lui Stefan cel Mare sa nu predea tara turcilor, iar in cazul in care va fi biruitor in lupta cu acestia, sa ridice o manastire. In prezent, manastirea Voronet este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO si continua sa isi fascineze vizitatorii cu picturile sale fabuloase realizate de marele teolog Grigore Rosca.


3. Manastirea Putna


Aceasta este prima manastire ctitorita de cel mai mare domnitor al Moldovei din istorie, Stefan cel Mare, fiind si locul in care acesta se odihneste, alaturi de familia sa. Constructia a fost ridicata intre anii 1466 si 1470, in urma victoriei moldovenilor impotriva tatarilor, la Lipinti. Putna este, de asemenea, cunoscuta ca fiind manastirea ce poarta hramul Adormirea Maicii Domnului.


4.Muzeul Oului, Vama

In localitatea Vama din Bucovina se gaseste un muzeu unic, particular, detinut de Letitia Orsivschi. Profesor de arta textila si decorativa, Letitia Orsivschi a avut geniala idee de a pune bazele Muzeului Oului pentru a le oferi curiosilor o experienta extraordinara despre traditiile si obiceiurile incondaierii oualor.
Muzeul cuprinde o expozitie fascinanta de peste 3000 de oua culese din toate colturile lumii, pictate, impodobite si lucrate in toate felurile posibil. Atractia principala a expozitiei este colectia de oua bucovinene, cu exponate vechi si de 50 de ani, toate cu simbolistica religioasa sau laica.


5. Manastirea Moldovita


Construita de catre fiul lui Stefan cel Mare, Petru Rares, Moldovita este, alaturi de Voronet, una dintre cele mai cunoscute manastiri din Bucovina. Pictata in interior si in exterior in 1537 cu fresce ce astazi sunt foarte bine conservate, biserica este o adevarata incantare pentru vizitatori, fiind simpla, dar in acelasi timp cocheta si dichisita. La manastire se poate vizita si statuia lui Petru Rares, care se gaseste in curtea interioara.

 

  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter