Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » VALENTINES DAY Turcia » Despre Cappadocia

Cappadocia

Cappadocia

City Break Capadocia - oferta completa (click)


Cappadocia este o regiune straveche din estul Anatoliei, din Turcia, la 730 Km de Istanbul, fiind una dintre atractiile incontestabile din lume.

Originile acestei regiuni neobisnuite dateaza de acum 50 de milioane de ani, cand craterele si terasele naturale au dominat peisajul. De atunci, cantitati substantiale de roci si lava au fost aruncate din vulcani. Fortele de eroziune au generat incredibilele formatiuni din Cappadocia. Timp de cateva secole, oamenii au sapat in pamantul moale si au creat locuinte, manastiri, biserici si orase subterane. Orasele subterane erau folosite de crestini ca ascunzatori, pana ce religia lor a fost unanim acceptata. In Valea Monahala se afla peste 50 de biserici sapate in roca care se intind dincolo de orasul vechi, case semi-troglodite care formeaza o linie ingusta. Oamenii inca traiesc in aceste pesteri vechi iar vizitatorii pot vedea femei ce coc paine in cuptoare vechi de 400 de ani si copii facand placinte din namol pe acoperisurile caselor de stanca. Guzelyurt a fost declarata rezervatie iar noile case construite au fost realizate tot din stanca pentru a-si mentine arhitectura distincta, specifica locului.


Istoria din Cappadocia a inceput din preistoric. Asezarile omenesti din regiune dateaza din Epoca Bronzului dar scrieri despre Cappadocia apar pentru prima oara in textele persane din secolul 6 i.H. Cultura hititilor (2500-2000 iCh.) dateaza din epoca de bronz pana in al doilea mileniu i.H. Dupa hititi, asirienii (2000-1800 i.H) si-au organizat aici niste zone de tranzactii comerciale. Frigienii au fost cei care au dominat regiunea incepand cu anul 1250 i.H. iar lidienii au fost goniti la mijlocul sec 6 i.H. de persani care au dominat regiunea pana in anul 334 i.H.

In anul 17 d.H. regiunea a devenit o provincie romana, aici fiind construite targuri si rute militare fiind puternic incurajate popularea zonei. Atunci cand Asia Mica a devenit crestina, prima comunitate crestina a fost in Cappadocia iar cei care erau persecutati pentru religia lor, se refugiau aici. Astfel, Cappadocia a devenit punctul de intalnire al mai multor grupuri etnice, si toate si-au lasat amprenta pe cultura si invatamintele religioase.

Inainte de acceptarea crestinismului drept religie oficial recunoscuta, adeptii acesteia erau fortati sa practice ritualurile in secret. In acest fel, multi oameni s-au reintors la stilul de viata preistoric, iar pe langa orasele subterane, vaste si moderne, au aparut sali cavernoase destinate practicarii religiei, altaruri intortocheate, jilturi cioplite in piatra si fresce pictate manual.

Parcul National Goreme, inclus in anul 1985 in Patrimoniul Mondial UNESCO
protejeaza sculpturi in stanca datand din era romana. Orasul Goreme se afla in centrul vastului muzeu in aer liber, avand o constructie cu adevarat monumentala. Pe dealurile din imprejurimi, vei gasi de la simple locuinte sapate in pesteri si complexe rezidentiale cu mai multe camere, pana la manastiri sculptate in mod elaborat si biserici imense in care abunda picturile religioase.

Parcul Național Goreme este un labirint de galerii și locuințe subterane
, cu un peisaj sălbatic care pare de pe altă planetă. Aici vei avea ocazia să vizitezi mănăstirile săpate în piatră, care au fost locuite și slujite până în secolul al XIV-lea de peste 10 mii de călugări. Adaugă listei tale și următoarele destinații: Cavusin și orașul subteran din Kaymakli.

Chiar si in lipsa semnelor evidente ca pe acolo au trecut oameni, Cappadocia reuseste inca sa uimeasca cu formatiunile sale naturale unice. Aceste vafuri impozante din stanca au la baza sedimente netede aflate in diferite etape de eroziune precum si protuberante tari, mai putin erodate, in varf. Unele formatiuni de acest fel ating inaltimi de peste 30 metri!

Este posibil ca cea mai interesanta parte a explorarii Cappadociei sa fie petrecerea unor momente unice in oricare dintre locuintele sapate in pesteri, care au fost transformate ulterior in hoteluri de lux. La poarta de intrare in orasul Urgup, vei gasi numeroase case micute care reusesc sa inghesuie in ele o gramada de oameni si sa le asigure si confort intre peretii tari din stanca. Daca vrei sa fii la moda, poti sa faci jacuzzi in mijlocul unei pesteri, apoi sa te intinzi pe o saltea imensa asezata intr-un cadru din piatra.

In lunile de iarna, multe dintre hotelurile din pesteri sunt echipate cu camine in care arde focul, pentru a pastra caldura, in eventualitatea producerii unor caderi masive de zapada. Vara, ele asigura in mod surprinzator racoare, punandu-ti la dispozitie un refugiu bine ventilat, in care te poti ascunde de canicula. Lasand la o parte confortul de astazi, nu e greu de imaginat de ce cu mii de ani in urma, oamenii erau dornici sa locuiasca in pesteri.

Cappadocia gazduieste baruri in acelasi stil preistoric, saloane in care se fumeaza narghilea, restaurante si discoteci mereu pline. La sfarsitul unei zile lungi de vizitat obiective turistice, poti explora orice locatie care e pe placul tau, pentru a savura mancarea turceasca traditionala, o narghilea sau un pahar de vin din partea locului.


Nicio vizită în Cappadocia nu este completă fără o plimbare cu balonul. Te vei înălța deasupra unui platou vast, cu roci vulcanice, dâmburi și coline, stânci în formă de coșuri, cratere uriașe și movile cu forme ciudate. O plimbare cu balonul durează între 45 și 65 de minute și costă 130 - 200 de euro. Prețul variază în funcție de pachetul turistic pentru care optezi. Dacă îți e frică de înălțime, trezește-te de dimineață, la răsărit, și bucură-te de priveliștea a zeci de baloane colorate care zboară în zare.

  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter