Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » LITORAL 2021 Tunisia » Despre Regiunea Sousse

Regiunea Sousse

Regiunea Sousse

Ofertele turistice din regiunea Sousse se concentreaza pe orasul Sousse si Port El Kantaoui.

Sousse
Sousse este un oras maritim fondat in antichitate, situat la 140 Km de Tunis, pe coasta mediteraneana a Tunisiei. Orasul Sousse a fost colonie feniciana, intrand sub dominatia Cartaginei la sfarsitul sec. VI I.Hr, apoi se aliaza cu Imperiul Roman impotriva Cartaginei si obtine statutul de oras liber (anul 146 d. Hr.) si este promovata la rang de colonie romana honoraica in timpul lui Traian (sec. II) iar la sfarsitul sec. III sub Diocletian, devine capitala Byzacenei. In secolul IV populatia este majoritar crestina iar mai tarziu primeste numele de Hunericopolis sub ocupatia vandala (sec. V) si Justianopolis sub ocupatia bizantina (sec. VI). Asediata de Ibn Al Zoubair, Justianopolis este distrusa de Okba Ibn Nafa ce a reconstruit si renumit Soussa (sec. VII). La sfarsitul sec VIII incepe constructia Ribatului. Aleasa de aglabiti ca baza pentru expeditii catre Sicilia (827), Soussa este dotata cu un arsenal asemanator celui de la Tunis. Dezvoltarea orasului devine vizibila din prima jumatate a sec. IX

Dupa Tunis si Sfax, Sousse este al treilea oras ca marima al Tunisiei, indeplinind functii multiple: capitala regiunii Sahel, port pescaresc si comercial, centru universitar si turistic. Vechile cartiere europene, cu aleile lor sobre si late, dau impresia unui oras dinamic si animat. In piata din Sousse – situata in zona veche a orasului – localnicii isi etaleaza marfurile, pe care le negociaza cu multa pricepere.


Port el Kantaoui
Port el Kantaoui reprezinta zona turistica de mare clasa a industriei turismului tunisian, un loc plin de farmec, fiind amplasat la numai 8 km de Sousse. Statiunea a fost construita in anii 1970 si are un lux aparte, un complex construit în jurul unui port modern care adăposteşte peste 300 de yahturi. Hotelurile se întind de-a lungul unei străzi pavate cu piatră, care reproduce perfect atmosfera Evului Mediu.

 

  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter