Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » EARLY BOOKING Franta » Despre Franta

Franta

FRANTA

Moneda: Euro

Documente necesare
:
carte de identitate; pasaport pentru copiii sub 14 ani

Zboruri directe: Paris, Lyon, Nisa

Zone de interes:
Riviera franceza, Paris, Marseille, Nice, Lyon, Strasbourg, Toulouse 

Turism: Cu peste 80 de milioane de turisti anual, Franta este prima destinatie turistica a lumii. Franta ofera numeroase posibilitati pentru turisti: de la turismul clasic (estival- marea Mediteraneana sau montan- muntii Alpi) la turism cultural, istoric sau rural. Numeroasele obiective turistice atrag milioane de turisti: Turul Eiffel, Muzeul Luvru, Arcul de Triumf, Palatul de la Versailles, Catedrala Notre-Dame, parcul de distractii Disneyland sau celebrele podgorii.


Viza:
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori In Franta.
Intrarea In Franta este permisa cu paşaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Frantei.


Siguranta şi criminalitate:

Franta este o tara cu un nivel de criminalitate redusa.
Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, Inşelaciunilor sau furtului din maşini pot aparea In zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).
Recomandari generale:
• Pastrati In locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de calatorie banii, cartile de credit şi nu le expuneti In mod vizibil asupra dumneavoastra sau In maşini.
• Maşinile trebuie Incuiate şi asigurate cu sisteme de alarma.
• In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul pastrati atentia asupra bagajelor pe Intreaga durata a calatoriei.
• Pentru ieşirile In oraşe, In special In zonele aglomerate, lasati documentele personale la hotel şi pastrati numai o copie a actelor de identitate (paşaport, permis de şedere).
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam contactarea celui mai apropiat birou al politiei, precum şi contactarea celui mai apropiat oficiul consular roman.
In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor franceze, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:
• 112 – Serviciul urgente
• 17  – Politia
• 15  – Serviciul medical de urgenta (SAMU)
• 18  – Pompieri
• 115 – Numar pentru cei fara adapost
Atentie! Daca sunati din greşeala la 112, nu Inchideti! In caz contrar, vi se poate trimite o maşina In locul In care va aflati, pentru a vedea daca totul este In regula!
Va recomandam, de asemenea, sesizarea Ambasadei Romaniei de la Paris sau a oficiilor consulare romane de la Strasbourg, Marsilia sau Lyon, care pot acorda asistenta consulara In conditiile prevazute de lege.


Sistemul medical

Asigurarea medicala este obligatorie In Franta.
Va recomandam cu insistenta sa Incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate Inainte de a pleca Intr-o calatorie.
Daca va Imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei şederi temporare Intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la Ingrijirile medicale necesare.
Acest Card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara In timpul şederii dumneavoastra temporare In orice tara a Uniunii Europene.
Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila In toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat şi din cel privat (In functie de tipul politei de asigurare). La Incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare In tara de destinatie şi de tranzit.
Va recomandam sa va Incheiati, Inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate In toate tarile şi poate sa acopere de la riscurile de baza (Imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau In caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii In strainatate, falimentul companiei aeriene etc.
Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati In urma unor accidente sau din motive de boala.
In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale.
Informatii privind localizarea şi modul de functionare a unitatilor sanitare pot fi obtinute prin consultarea paginii web a Ministerului Sanatatii al Frantei (www.sante.gouv.fr)


Conditii privind traficul auto

• Circulatia auto
In Franta, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului.
Se acorda prioritate maşinilor care vin din dreapta.
• Centura de siguranta
Purtarea centurii de siguranta este obligatorie.
• Limitele de viteza admise
• 130 km/h pe autostrada;
• 110 km/h pe drumurile nationale;
• 90 km/h pe celelalte drumuri inter-urbane;
• 50 km/h In interiorul localitatilor;
• 80 km/h pe bulevardul periferic al Parisului.
• Folosirea telefonului mobil la volan: Este interzisa.
• Starea drumurilor
Starea generala a drumurilor şi infrastructurii este foarte buna.


• Parcarea

Marea majoritate a locurilor de parcare este cu plata.
Parcarea In zone interzise se sanctioneaza cu amenda pana la 375 de euro sau cu ridicarea maşinii.


• Aparatele anti-radar şi de detectare a radarului

In Franta este interzisa folosirea ori simpla detinere a aparatelor de detectare a radarelor. Fapta constituie contraventie şi se amendeaza cu 1.500 euro (750 euro daca amenda este platita pe loc). In cazul refuzului de plata a amenzii, Codul Rutier francez prevede, de asemenea, şi retinerea permisului de conducere şi confiscarea maşinii.
• Permisul de conducere
Permisul de conducere valabil emis In Romania este recunoscut In Franta.


• Informatii pentru cazurile de accident de circulatie

In caz de accident uşor, completati, Impreuna cu cealalta parte formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat In accident şi ale societatii de asigurare a acestuia.
Daca In urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde.
Pastrati documentele de plata pana la Inapoierea In tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.
Telefoane utile pentru informatii privind traficul sau conduita In caz de accident:
• 112 – Serviciul urgente
• 17  – Politia
• 15  – Serviciul medical de urgenta (SAMU)


Reglementari vamale

Nu exista controale la granitele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum şi Islanda, Norvegia şi Elvetia (ultimele trei nefiind membre ale UE).
Din motive de ordine publica, sanatate publica sau de securitate nationala, la granitele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: tigari: 200 bucati, 1 litru bauturi alcoolice, parfum 50 ml sau 250 ml apa de toaleta.
Detalii suplimentare privind reglementarile vamale franceze pot fi obtinute prin intermediul paginii internet al serviciului vamal francez (www.douanes.gouv.fr).


Regimul medicamentelor 

Sunt excluse atat la intrare cat şi la ieşire drogurile de orice tip şi substantele dopante.
Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile de medicamente strict necesare!
Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depaşesc sfera celor uzuale.
Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.


Regimul animalelor de companie

Pentru spatiul UE, aveti nevoie de paşaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar şi trebuie sa contina informatii despre vaccinarea antirabica.
Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic. Pana In iulie 2011, se accepta, de asemenea, şi un tatuaj lizibil.
Atentie! Este interzisa intrarea In Franta a cainilor de atac asa cum sunt definiti prin Hotararea Interministeriala din 27.04.1999 (Staffordshire Terrier, American Staffordshire Terrier, Mastiff sau Boerbull, Tosa, Molosi).

 


  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter