Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » MINIVACANTA 1 IUNIE Italia » Despre Italia

Italia

OFERTE ITALIA

Moneda: Euro
Documente necesare
:
Carte de identitate; pasaport pentru copiii sub 14 ani
Zboruri directe
:
Roma, Milano, Venetia, Verona, Bologna, Bari, Catania, Napoli, Ancona
Zone de interes
:
Roma, Vatican, Venetia, Verona, Florenta, Milano, statiunile montane si mediteraneene.

Turism
: Italia atrage anual peste 45 de milioane de turisti, fapt ce o plaseaza pe locul 5 intr-un clasament mondial. Italia poate fascina orice turist! Turistii aleg Italia pentru vremea mediteraneana, plajele mediteraneene, turismul montan, monumentele antice, bucataria traditionala, spectacolele de moda, galeriile de arta…Nu trebuie sa uitam Vaticanul, care atrage anual peste 4,2 milioane de turisti. Principalele puncte de atractie ale tarii sunt capitala tari- Roma(7-10 milioane de turisti anual), statiunile mediteraneene, statiunile montane, Florenta, Venetia, Milano si Torino.

Viza:

Conditii de intrare si regim de sedere
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori  in Italia.
Intrarea  in Italia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii  in Italia.
Pe perioada sederii  in Italia este recomandat ca cetatenii romani sa-si anunte prezenta la misiunile Romaniei..

Siguranta si criminalitate

Italia este o tara cu un nivel scazut al criminalitatii.
Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare,  inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea  in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).

Recomandari generale:
• Pastrati  in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie banii si cartile de credit si nu le expuneti  in mod vizibil asupra dumneavoastra sau  in masini.
• Masinile trebuie  incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.
•  In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul pastrati atentia asupra bagajelor pe  intreaga durata a calatoriei.
• Pentru iesirile  in orase,  in special  in zonele aglomerate, lasati documentele personale la hotel si pastrati numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
• Zonele de risc se afla  in general, la periferiile marilor orase, care trebuie evitate pe cat posibil  in special noaptea.
 In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam contactarea celui mai apropiat birou al politiei.  In cazul pierderii pasaportului romanesc, va recomandam sesizarea atat a biroului local de politie, cat si oficiul consular roman cel mai apropiat.
 In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor italiene, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:
• 113 – Politia
• 112 – Carabinierii
• 118 – Salvarea (Pronto Soccorso)
Va recomandam sa urmariti  in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile italiene si sa accesati periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro).
Pentru evenimente periculoase sau cu caracter exceptional pot fi apelate urmatoarele telefoane de urgenta:
• Ambasada Romaniei la Roma – 0039/3452302489;
• Consulatul General al Romaniei la Milano – 0039/3661081444;
• Consulatul General al Romaniei la Torino – 0039/3483779223.

Sistemul medical
Asigurarea medicala este obligatorie  in Italia.
Va recomandam cu insistenta sa  incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate  inainte de a pleca  intr-o calatorie.
Daca va  imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare  intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la  ingrijirile medicale necesare.
Acest Card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara  in timpul sederii dumneavoastra temporare  in orice tara a Uniunii Europene.
Asigurarea medicala are valabilitate  in toate tarile lumii, iar  in baza acestei asigurari aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat ( in functie de tipul politei de asigurare). La  incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare  in tara de destinatie si de tranzit.
Va recomandam sa va  incheiati,  inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate  in toate tarile lumii si poate sa acopere de la riscurile de baza ( imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau  in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii  in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.
Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati  in urma unor accidente sau din motive de boala.
 In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale.
Daca aveti nevoie de asistenta sau servicii medicale pe timpul prezentei dumneavoastra  in Italia vi se recomanda sa luati legatura cu Unitatea Sanitara Locala (Azienda Sanitaria Locale) din orasul  in care va aflati. Informatii privind localizarea si modul de functionare a Unitatilor Sanitare Locale pot fi obtinute prin consultarea paginii web a Ministerului Sanatatii al Italiei (http://www.ministerosalute.it/).


Conditii privind traficul auto

• Circulatia auto:
Circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului.
Este obligatoriu ca farurile sa fie aprinse  in permanenta (faza de  intalnire).
Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta.
Asigurarea internationala de raspundere civila auto pentru terti (cartea verde) este obligatorie.
Accesul pe autostrada este permis  in urma achitarii taxelor specifice. Plata acestor taxe se face la punctele special amenajate, plasate la intrarea sau la iesirea de pe autostrada.
Atentie! Valabil pentru autocarele turistice! – Pentru a putea intra  in centrul marilor orase din Italia, unde exista instituite Zone de Trafic Limitat, se platesc taxe care pot depasi cuantumul de 500 de euro.
 In cazul  in care trebuie sa platiti amenzi auto, este necesar sa aveti la dumneavoastra sume  in numerar.
Atentie! Pe autostrazi nu pot fi platite amenzile cu carte de credit/debit sau cec, neplata amenzilor permite punerea sechestrului administrativ asupra autovehiculului. Acest lucru presupune cheltuieli mult mai mari motivate de plata firmelor de transport si a taxelor de custodie  in parcari pentru perioada scursa pana la dovedirea efectuarii platilor.

• Starea drumurilor:
Starea generala a drumurilor si a infrastructurii este foarte buna.
• Folosirea telefonului mobil la volan: Este interzisa.
• Limitele de viteza admise:
o strazi urbane (centrul localitatilor) – 50 km/ora
o strazi urbane de periferie (circonvallazione - centura) – 70 km/ora
o drumuri extraurbane (provinciale si statale) – 90 km/ora
o drumuri extraurbane principale (cu caracteristici de autostrada) – 110 km/ora
o autostrazi – 130 km/ora.
Depasirea limitelor de viteza poate atrage aplicarea unor amenzi de pana la 1000 euro si suspendarea permisului de conducere.
• Centura de siguranta: Este obligatorie.

• Parcarea:

Parcarea este permisa numai  in locuri rezervate, contra cost ( in general taxa este de 1 euro/ora, iar tichetele se cumpara fie de la aparatele de taxare din parcare, fie de la centrele de difuzare a presei sau tutungerii).

 Aparatele anti-radar si de detectare a radarului:
Atentie  in Italia este interzisa detinerea si utilizarea detectoarelor de radar sau a aparatelor anti-radar, contraventia la aceasta regula fiind sanctionata cu amenzi ridicate.

• Permisul de conducere:
Permisul de conducere romanesc este valabil  in Italia.
Sistemul permiselor de conducere auto  in Italia este pe baza de puncte. Fiecarui permis de conducere  ii sunt alocate initial 20 de puncte, care se diminueaza  in cazul  incalcarii regulilor de circulatie.
 Incalcarea regulilor de trafic atrage suspendarea permisului.
Atentie!  In primii doi ani de la obtinerea permisului, penalizarea este dubla.


• Transportul public:

Retelele italiene de transport public functioneaza  in sistemul integrat., care ofera posibilitatea de a calatori cu un singur bilet pe toate liniile urbane  intr-o perioada determinata de timp.  In functie de fiecare oras, sunt accesibile atat mijloacele de transport de suprafata, cat si cel subteran (metrou).
Cumpararea biletelor de transport se poate face la chioscurile de bilete/abonamente apartinand societatilor de transport din fiecare oras sau la chioscurile de ziare.  In numeroase statii de metrou se gasesc si distribuitoare automate, utile  in orele de seara, zile de sarbatoare.
Costul unui bilet de calatorie este, de regula, de 1 euro,  insa acest cost poate varia  in functie de fiecare oras. Biletul este valabil o perioada de 60 pana la 75 minute de la compostare ( in functie de oras) si poate fi folosit pe toata reteaua urbana. Biletul se composteaza la intrarea  in mijlocul de transport.
Fiecare calator are obligatia de a composta biletul la urcarea  in mijlocul de transport, iar  in cazul calatoriilor cu trenul, la compostoarele care se gasesc la capatul peronului. Fara a fi compostat, biletul nu este valabil, iar calatorul risca sa fie amendat.
Pentru mai multe informatii privind traseele urbane si interurbane, costul si valabilitatea biletelor si a abonamentelor va recomandam consultarea paginilor de internet ale societatilor de transport locale:
http://www.atac.roma.it/ (Roma)
http://www.atm-mi.it/ (Milano)
http://www.ataf.net/ (Florenta)
http://www.copitspa.it/ (Pistoia)
http://www.trenitalia.com/ (pentru calatoriile cu trenul)


• Informatii pentru cazurile de accident de circulatie: 

 In caz de accident usor, completati,  impreuna cu cealalta parte formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat  in accident si ale societatii de asigurare a acestuia.
Daca  in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde. Se recomanda acordarea unei atentii deosebite pentru rubricile care se completeaza prin simpla bifare.
Pastrati documentele de plata pana la  inapoierea  in tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.
Telefoane utile pentru informatii privind traficul sau conduita  in caz de accident:
• Serviciul de urgente al politiei 113
• Servicul de informatii trafic (viaggiare informati) 1518


Reglementari vamale

Nu exista controale la granitele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum si Islanda, Norvegia si Elvetia (ultimele trei nefiind membre ale UE).
Din motive de ordine publica, sanatate publica sau de securitate nationala, la granitele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: tigari: 200 bucati, 1 litru bauturi alcoolice, parfum 50 ml sau 250 ml apa de toaleta.
Sumele cu valori mai mari de 10000 de euro se declara obligatoriu la autoritatile de frontiera italiene – sanctiunea la contraventie este confiscarea si plata unei amenzi procentuale din suma respectiva.


Regimul medicamentelor

Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante.
Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile necesare!
Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depasesc sfera celor uzuale.
Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.


Regimul animalelor de companie

Pentru spatiul UE, aveti nevoie de procurarea pasaportului european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar si trebuie sa contina informatii despre vaccinarea antirabica.
Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic. Pana  in iulie 2011, se accepta, de asemenea, si un tatuaj lizibil.


  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter