Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » MINIVACANTA 1 MAI Marea Britanie » Despre Marea Britanie

Marea Britanie

REGATUL UNIT AL MARII BRITANII SI IRLANDEI DE NORD

City Break Londra (click)
Revelion Londra (click)Moneda:
lira sterlina; 1 GBP= 4.6 - 4.8 RON

Documente necesare:
Carte de Identitate; pasaport pentru copiii sub 14 ani

Zboruri directe din Romania:
Londra

Zone de interes:
Londra, Liverpool, Manchester, Edinburg, Belfast, Birmingham,  Parcul National Snowdonia, Zidul lui Adrian, Loch Ness, Stonehenge

Conditii de intrare si regim de sedere
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Marea Britanie.
Intrarea se face in baza pasaportului sau a cartii de identitate, valabile 6 luni de la data intrarii in Marea Britanie.
Nota: Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti este abilitata sa elibereze vize pentru urmatoarele destinatii:
Anguilla 
Insulele Bermude


Amenintari teroriste
Terorismul este un fenomen global, nelocalizat. Prin urmare nici Marea Britanie nu poate fi exclusa din fata acestei amenintari.
Informatii suplimentare pot fi obtinute prin consultarea informatiilor furnizate de autoritatile britanice (http://security.homeoffice.gov.uk)
Va recomandam sa urmariti in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile britanice si sa accesati periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro).


Siguranta si criminalitate
Marea Britanie este o tara cu un nivel scazut al criminalitatii. Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).
Recomandari generale:
Pastrati documentele, valorile personale, biletele de calatorie, banii si cartile de credit in locuri sigure si nu le expuneti in mod vizibil .
in cazul in care calatoriti cu masina personala, nu tineti bunuri de valoare la vedere, in autoturism;
Asigurati masina cu sistem de alarma si incuiati usile atunci cand parasiti autoturismul;
in cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul, va sfatuim sa pastrati permanent atentia asupra bagajelor.
in cazul deplasarilor in orase mari, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
Respectati legislatia Marii Britanii si evitati transportul de bagaje sau corespondenta ale unor persoane necunoscute.
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei.
In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman.
in cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor britanice, trebuie apelat numarul de urgenta 112
Atentie! Daca sunati din greseala la 112, nu inchideti! in caz contrar, vi se poate trimite o masina in locul in care va aflati, pentru a vedea daca totul este in regula!


Sistemul medical
Asigurarea medicala este obligatorie in Marea Britanie.
Atentie! incheierea politelor de asigurare trebuie facuta in Romania, neexistand posibilitatea incheierii lor in Marea Britanie.
Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.
Daca va imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va da acces la ingrijirile medicale necesare.
Acest Card va permite sa primiti asistenta medicala necesara in timpul sederii dumneavoastra temporare in orice tara a Uniunii Europene.

Asigurarea medicala are valabilitate in toate tarile lumii, iar in baza acestei asigurari aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare in tara de destinatie si de tranzit.

Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate tarile lumii si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.
In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale.


Conditii privind traficul auto
Circulatia auto
Atentie! Circulatia se desfasoara pe partea stanga a drumului. Conducatorii de autoturisme inmatriculate in afara Marii Britanii care comit abateri la regimul circulatiei rutiere sunt sanctionati de politistii britanici cu amenzi de pana la 900 de lire sterline. Totodata, se poate solicita contravenientilor plata amenzii pe loc.
In situatia in care soferii straini nu pot plati amenzile sau in cazul in care autovehiculele prezinta defectiuni, politia poate lua masura imobilizarii autovehiculelor pana la plata amenzii sau remedierea defectiunii.
Masura sus-mentionata va putea fi aplicata si de catre inspectori ai "Vehicle and Operator Services Agency" (VOSA) (institutie similara RAR), iar in cazul in care soferii straini se afla in imposibilitatea de a plati amenda, inspectorii VOSA pot imobiliza autovehiculul, pana la plata amenzii.
  
Asigurarea auto:
Asigurarea auto este obligatorie pe teritoriul Marii Britanii.
Polita de asigurare a masinii ofera automat acoperirea minima de raspundere civila prevazuta de lege. Daca beneficiati de o polita de asigurare completa in tara dumneavoastra, asigurati-va ca este valabila si pentru calatoriile in strainatate.
Cartea verde serveste drept dovada de asigurare recunoscuta la nivel international si faciliteaza procedurile in urma unui accident auto. Daca nu luati Cartea verde cu dumneavoastra, luati certificatul de asigurare auto.
  
Starea drumurilor:
Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna.
   
Centura de siguranta:
Este obligatorie pentru ocupantii locurilor din fata.
 
Folosirea telefonului mobil la volan:
Este interzisa.
  
Parcarea:
Parcarea se poate face numai in locurile permise.
In general, plata parcarii se face prin introducerea de monede in aparatele de parcare, care elibereaza un tichet (conform timpului dorit de parcare). Tichetul trebuie afisat la vedere, in geamul sau pe bordul autoturismului.
Atentie! Neplata parcarii atrage imobilizarea autovehiculului.
  
Aparatele anti-radar si de detectare a radarului:
In Marea Britanie, legislatia interzice folosirea aparatelor care bruiaza semnalul radar, precum si utilizarea dispozitivelor pentru detectarea aparatelor radar.
Este permisa utilizarea dispozitivelor GPS care contin softuri actualizate cu pozitionarea radarelor fixe.
  
Permisul de conducere: Permisul de conducere romanesc este valabil in Marea Britanie.
In cazul in care doriti sa va stabiliti in Marea Britanie exista posibilitatea schimbarii permisului de conducere romanesc in permis britanic. Schimbarea permisului se va face fara sustinerea unui examen auto, achitand o taxa care incepe de la 49 de lire sterline. Formularele pentru schimbarea permisului auto pot fi obtinute la orice oficiu postal din Marea Britanie. Detalii suplimentare pot fi obtinute de la DVLA www.dvla.gov.uk.
  
Informatii pentru cazurile de accident de circulatie:
in caz de accident usor, completati, impreuna cu cealalta parte, formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia.
in caz de accident grav, cu raniti Chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde.


Reglementari vamale
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: tigari: 200 bucati, 1 litru bauturi alcoolice, parfum 50 ml sau 250 ml apa de toaleta.


Regimul medicamentelor
Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante.
Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile necesare! Folosirea algocalminului este interzisa in Marea Britanie.
Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depasesc sfera celor uzuale.
Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.


Regimul animalelor de companie
Autoritatile Marii Britanii impun o perioada obligatorie de carantina de 6 luni.
Pentru spatiul UE, aveti nevoie de procurarea unui pasaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la orice medic veterinar si trebuie sa contina informatii despre vaccinarea antirabica.
Pana la 30 iunie 2010, Regatul Unit cere, de asemenea, dovada ca vaccinarea a fost eficientã.
Pentru intrarea in Regatul Unit, se cere efectuarea tratamentului impotriva capuselor si a teniei.
Animalul de companie trebuie identificat printr-un microcip electronic.

Ultima actualizare: 10 iunie 2009

  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter