Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » MINIVACANTA 1 IUNIE Slovenia » Despre Slovenia

Slovenia

 SLOVENIA

Ski Slovenia (click)
Revelion Slovenia (click)


Moneda
:
Euro

Documente necesare
:
Carte de Identitate; pasaport pentru copiii sub 14 ani

Zboruri directe din Romania
:
Ljubljana (cursa de linie)

Zone de interes
:
Ljubljana, Bled, Bohinj, Piran si Portoroz, Parcul National Triglav, Bovec, Kranjska Gora, Maribor

Turism in Slovenia:
Aproape de 10 ori mai mica decat Romania, dar cu un relief la fel de variat si impresionant, Slovenia este o descoperire recenta a turistului roman. Totusi, toti cei care o viziteaza au aceeasi reactie “tara aceasta parca nu a trecut prin comunism!”. Si, la drept vorbind, a fost tara care s-a bucurat de cele mai multe libertati pe vremea in cand facea parte din Iugoslavia si prima dintre membrii nou admisi in UE in 2004 care a introdus moneda europeana. Ce se poate vizita aici? Avand o suprafata atat de mica, intr-un concediu puteti vedea toata tara! O vizita obisnuita incepe cu Ljubljana, care impresioneaza cu arhitectura baroca si habsburgica, continua cu lacurile Bled sau Bohinj si apoi cu Parcul National Triglav, unde Valea Soca ii atrage pe aventurosi! Vara, nu ratati statiunile litorale Piran si Portoroz, iar iarna numeroase statiuni de ski, foarte moderne si mult mai putin costisitoare decat in tarile vecine, va asteapta!

Viza pt. Slovenia:
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Republica Slovenia.
Intrarea in Republica Slovenia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Sloveniei.

Siguranta si criminalitate
Slovenia este o tara sigura din punctul de vedere al criminalitatii.
Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).


Recomandari generale pt. Slovenia:
Pastrati in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie banii, cartile de credit si nu le expuneti in mod vizibil asupra dumneavoastra sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul pastrati atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei.
Pentru iesirile in orase, in special in zonele aglomerate, lasati documentele personale la hotel si pastrati numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam sa contactati politia locala precum si cel mai apropiat oficiu consular roman:


Ambasada Romaniei din Ljubljana

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor slovene, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

112 - Servicii de urgenta (Pompieri si Salvarea)

113 - Politie

Atentie! Daca sunati din greseala la 112, nu inchideti! in caz contrar, vi se poate trimite o masina in locul in care va aflati, pentru a vedea daca totul este in regula!


 Sistemul medical

Asigurarea medicala este obligatorie in Republica Slovenia. Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.
Daca va imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la ingrijirile medicale necesare.
Acest Card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara in timpul sederii dumneavoastra temporare in orice tara a Uniunii Europene.
Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila in toate tarile. in baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare in tara de destinatie si de tranzit.
Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.
Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati in urma unor accidente sau din motive de boala.In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale.

Conditii privind traficul auto

Circulatia auto:
In Republica Slovenia, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului.Pe tot parcursul anului este obligatoriu ca farurile sa fie aprinse in permanenta (faza de intalnire).
Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta.
Este interzisa oprirea autoturismului pe banda de urgenta.
Atentie! in cazul in care primiti o amenda si nu dispuneti de suma necesara, autoritatile competente slovene (politia si / sau compania slovena care administreaza autostrazile - DARS) au dreptul sa va retina actele pana la plata amenzii.
In urma incalcarii legislatiei privind siguranta traficului rutier autoritatile competente elibereaza un proces verbal de amenda si un proces verbal de retinere a tuturor documentelor de identitate si ale autoturismului.
In Republica Slovenia autoritatile politienesti pot fi prezente atat in uniforma cat si civili cu autoturisme corespunzatoare.
Atentie! in cazul in care, in urma unui control al politiei rutiere slovene, exista suspiciuni privind provenienta legala a masinii, acestia au dreptul sa retina autovehiculul pana la identificarea acestuia, perioada care poate dura pana la 6 luni, fara drept de despagubire.
Atentie! incepand cu data de 1 iulie 2009, pentru vignetele aferente utilizarii retelei de autostrazi din Slovenia, sunt aplicate urmatoarele tarife:

Pentru autovehiculele de pana la 3,5 t:

vignetele cu o valabilitate de 1 saptamana costa 15 Euro

vignetele cu o valabilitate de 1 luna pot fi achizitionate cu 30 de Euro

vignetele cu o valabilitate de 1 an pot fi achizitionate cu 95 Euro

vignetele cu o valabilitate de 6 luni sunt desfiintate


Pentru motociclete:

vignetele cu o valabilitate de 1 saptamana costa 8 Euro

vignetele cu o valabilitate de 1 luna costa 15 Euro

vignetele cu o valabilitate de 6 luni costa 25 Euro

vignetele cu o valabilitate de 1 an costa 48 Euro

Pentru autovehiculele cu masa de peste 3,5 t se va utiliza in continuare sistemul valabil in prezent:  plata la statia  de taxare.

Vignetele se pot cumpara de la punctele de frontiera, si de la statiile de carburanti.


Starea drumurilor:
Starea generala a drumurilor si a infrastructurii este buna.

Parcarea:
Parcarea este permisa numai in locuri rezervate, contra cost, iar tichetele trebuie afisate la vedere in interiorul masinii.

Centura de siguranta:

In Republica Slovenia, centura de siguranta este obligatorie.
Limitele de viteza admise:

in localitati -- 60 km/ora

in afara localitatilor - 90 km/ora

autostrazi - 130 km/ora.

Depasirea limitelor de viteza poate atrage aplicarea unor amenzi intre 300 si 1000 de euro si suspendarea permisului de conducere in cazul in care soferii au depasit cu 30 km/h limita de viteza.
Folosirea telefonului mobil la volan: Este interzisa.


Permisul de conducere:
Permisul de conducere romanesc este valabil in Slovenia.


Aparatele anti-radar si de detectare a radarului:
Conform legislatiei slovene, aparatele care interfereaza sau impiedica functionarea dispozitivelor utilizate de catre organismele autorizate in controlul traficului rutier sunt interzise.
Amenzile pentru incalcarea legislatiei privind siguranta traficului rutier pentru acest articol sunt cuprinse intre 400 euro si 800 euro pentru persoanele fizice.


Informatii pentru cazurile de accident de circulatie:

In caz de accident usor, notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia. Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii de asigurari din Republica Slovenia.

Pastrati documentele de plata pana la inapoierea in tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.

Telefoane utile in caz de urgenta:

112 sau 911- Urgenta (Pompieri si Salvare)

113 - Politia


 Utilizarea cartilor de credit
In Republica Slovenia exista un sistem bine dezvoltat si o retea puternica de ATM-uri. Se accepta plata cu carti de credit/debit la majoritatea magazinelor, restaurantelor, statiilor de benzina.

Reglementari vamale
Nu exista controale la granitele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Republica Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum si Islanda, Norvegia si Elvetia (ultimele trei nefiind membre ale UE).
Din motive de ordine publica, sanatate publica sau de securitate nationala, la granitele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: tigari: 200 bucati (1 cartus) sau 100 tigari de foi sau 50 trabucuri sau 250 grame tutun; 1 litru bauturi alcoolice cu concentratia mai mare de 22 % sau 2 litri de bautura cu concentratia mai mica de 22 % sau 16 litri de bere, parfum 50 ml sau 250 ml apa de toaleta.
I]n Republica Slovenia este interzisa detinerea ilegala de arme de foc, iar intrarea/tranzitarea spatiului acestei tari cu arme de foc se poate efectua doar cu aprobarea scrisa a autoritatilor competente.
Posesia unei arme de foc pentru care nu a fost obtinuta aprobarea duce in mod automat la confiscarea ei si amendarea detinatorului, chiar daca acesta poseda un permis de port arma eliberat de un alt stat membru / nemembru al Uniunii Europene.
Sfatuim persoanele interesate sa se adreseze din timp organelor politienesti slovene pentru obtinerea autorizatiei de intrare / tranzitare cu arme de foc a Republicii Slovenia.


Regimul medicamentelor
Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante.
Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile de medicamente strict necesare!
Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depasesc sfera celor uzuale.
Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.


 Regimul animalelor de companie

Pentru spatiul UE, aveti nevoie de pasaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar si trebuie sa contina informatii despre vaccinarea antirabica. Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic. Pana in iulie 2011, se accepta, de asemenea, si un tatuaj lizibil.

Oferte Slovenia - click pe linkul de mai jos pentru a vizualiza ofertele noastre
Litoral 2014 Slovenia
Ski Slovenia
Munte Slovenia
Revelion Slovenia
2015
 


  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter