Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » MINIVACANTA RUSALII Spania » Despre Spania

Spania

SPANIA

Moneda: Euro
Documente necesare
:
carte de identitate; pasaport pentru copiii sub 14 ani
Zboruri directe
:
Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga
Zone de interes:
Madrid, Barcelona, intreaga zona costiera - Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol, Costa Calidad, Costa Almeria, Tenerife, I-le Canare si Baleare, Sevilla

Turism:
Spania este a doua cea mai vizitata tara din lume, dupa Franta, atragand anual peste 60 de milioane de turisti. Turismul estival este foarte bine dezvoltat gratie climatului bland, plajelor foarte intinse si a unicitatii marii Mediteraneene. Nu trebuie uitat nici turismul cultural, balneoclimateric sau religios, dar  Spania exceleaza si in domeniul turismului montan. Cu un intins sistem montan, al doilea din Europa, Spania si-a dezvoltat puternic regiunile de schi, fapt ce atrage numerosi turisti in fiecare an.

Nu trebuie sa uitam  viata de noapte din Spania, atat de apreciata de turisti si de localnici.Barcelona este cunoscuta ca principala atractie de noapte, dar sa nu uitam de Ibiza sau Mallorca, destinatii majore pentru petreceri in timpul verii.


Viza:
Conditii de intrare si regim de sedere
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori In Spania.

Intrarea In Spania este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Spaniei.
Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare si sedere va recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de Ministerul de Interne al Regatului Spaniei (http://www.mir.es/)


Siguranta si criminalitate

Spania este o tara cu un nivel de criminalitate relativ redusa.
Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, Inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea frecvent In zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).

Recomandari generale:
• Pastrati In locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie banii, cartile de credit si nu le expuneti In mod vizibil asupra dumneavoastra sau In masini.
• Masinile trebuie Incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.
• In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul pastrati atentia asupra bagajelor pe Intreaga durata a calatoriei.
• Pentru iesirile In orase, In special In zonele aglomerate, lasati documentele personale la hotel si pastrati numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam sa contactati politia locala. In cazul pierderii pasaportului romanesc, va recomandam sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman cel mai apropiat:
• Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei din Madrid;
• Consulatul General al Romaniei din Barcelona;
• Consulatul General al Romaniei din Sevilla;
• Consulatul General al Romaniei din Bilbao;
• Consulatul Romaniei din Castellon;
• Consulatul Romaniei din Zaragoza
Legislatia Spaniei este foarte severa In ceea ce priveste regimul minorilor. Copiii minori (sub 18 ani) gasiti neInsotiti de autoritatile spaniole pot fi luati imediat In custodia serviciilor sociale si nu pot fi Incredintati parintilor sau tutorilor legali decat In baza unei hotarari judecatoresti emisa de instanta spaniola competenta.
Cetatenilor romani li se recomanda sa nu permita deplasarea copiilor lor minori In Spania, daca nu sunt Insotiti de un adult responsabil pentru grija minorului.
In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor spaniole, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:
• 091 – Politia
• 112 – Ambulanta (SAMUR)
• 080 – Pompieri
Se recomanda, de asemenea, sesizarea oficiilor consulare romane, care pot acorda asistenta consulara In conditiile prevazute de lege.
Atentie! Daca sunati din greseala la 112, nu Inchideti! In caz contrar, vi se poate trimite o masina In locul In care va aflati, pentru a vedea daca totul este In regula!

Sistemul medical
Asigurarea medicala este obligatorie In Spania.
Va recomandam cu insistenta sa Incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate Inainte de a pleca Intr-o calatorie. Daca va Imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare Intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la Ingrijirile medicale necesare. Acest Card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara In timpul sederii dumneavoastra temporare In orice tara a Uniunii Europene.
Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila In toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (In functie de tipul politei de asigurare). La Incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare In tara de destinatie si de tranzit.
Va recomandam sa va Incheiati, Inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate In toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (Imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau In caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii In strainatate, falimentul companiei aeriene etc.
Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati In urma unor accidente sau din motive de boala.
In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale.


Conditii privind traficul auto
• Circulatia auto:
In Spania, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului.
Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta.
Accesul pe autostrazi este permis In baza achitarii taxelor specifice. Plata acestor taxe se face la  punctele special amenajate, plasate la intrarea sau la iesirea de pe autostrada. Costul minim pentru accesul pe autostrada este de 3 euro.
• Starea drumurilor:
Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna.
• Parcarea:
Parcarea este permisa numai In locuri rezervate, contra cost (In general taxa este de 2,50 euro/ora, iar tichetele se cumpara fie de la aparatele de taxare din parcare, fie de la centrele de difuzare a presei).
Se recomanda atentie sporita In timpul opririlor In parcarile amenajate pe autostrazi (In special In timpul noptii), fiind Inregistrate cazuri de furt de autoturisme cu numere de Inmatriculare straine, In special In sezonul estival.
• Centura de siguranta:
In Spania, centura de siguranta este obligatorie pentru ocupantii locurilor din fata In interiorul localitatilor si pentru toti pasagerii In afara localitatilor.
• Limitele de viteza admise:
- strazi urbane (centrul localitatilor) – 50 km/ora
- drumuri extraurbane (provinciale si statale) – 90 km/ora
- sosele nationale – 100 km/ora
- autostrazi – 130 km/ora.
Depasirea limitelor de viteza poate atrage aplicarea unor amenzi de pana la 1.500 euro si suspendarea permisului de conducere. Incepand cu data de 1 iulie 2006, conform noilor reglementari rutiere, depasirea cu peste 40 km/ora a limitelor de viteza constituie infractiune, iar depasirea vitezei cu mai putin de 40 km/ora se pedepseste cu amenda de pana la 1.500 euro. Din 2007, s-a introdus un sistem pe puncte de sanctionare a Incalcarii normelor de circulatie.
• Folosirea telefonului mobil la volan:
Este interzisa.
• Aparatele anti-radar si de detectare a radarului:
Pe teritoriul Spaniei sunt interzise detinerea si utilizarea dispozitivelor de detectare a radarelor, precum si a aparatelor antiradar. Acestea reprezinta infractiune si se pedepsesc cu aplicarea unei amenzi si a punctelor de penalizare.
• Permisul de conducere:Permisul de conducere romanesc este valabil In Spania.

• Informatii pentru cazurile de accident de circulatie:
In caz de accident usor, completati, Impreuna cu cealalta parte formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat In accident si ale societatii de asigurare a acestuia.
Daca In urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde.
Pastrati documentele de plata pana la Inapoierea In tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.
Telefoane utile pentru informatii privind traficul sau conduita In caz de accident:
• Politia - 091
• Ambulanta - 112

Reglementari vamale

Nu exista controale la granitele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum si Islanda, Norvegia si Elvetia (ultimele trei nefiind membre ale UE).
Din motive de ordine publica, sanatate publica sau de securitate nationala, la granitele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.


Regimul medicamentelor
Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante.
Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile de medicamente strict necesare!
Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depasesc sfera celor uzuale. Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.


Regimul animalelor de companie

Pentru spatiul UE, aveti nevoie de pasaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar si trebuie sa contina informatii despre vaccinarea antirabica.
Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic. Pana In iulie 2011, se accepta, de asemenea, si un tatuaj lizibil.


  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter