Zepelin Tour
Prima paginaInformatii UtileIntrebari FrecventeImpresiiContractEchipaContact

Da-ne un like pe Facebook
si o sa vezi primul cele mai noi oferte

ZepelinTour


Sunt deja fan Zepelin Tour pe Facebook

Oferte
Transport
Sfaturi de calatorie
Curs valutar
EURO0.0000 RON
USD0.0000 RON
Home » PASTE 2021 Ungaria » Despre Ungaria

Ungaria

Ungaria

Revelion Budapesta (click)


Moneda
: Forint

Documente necesare
: carte de identitate; pasaport pentru copii sub 14 ani


Zboruri directe
:


Zone de interes
:  Budapesta, Lacul Balaton, Regiunea Eger- Tokaj
 

Turism
: Ungaria nu impresioneaza prin munti inalti sau iesire la mare, dar are un farmec aparte. Budapesta, metropola cu viata culturala efervescenta, dispune de o locatie unica, Dunarea despartind muntii pe care este asezata Buda de campia pe care este asezata Pesta. Capitala impresioneaza atat prin viata culturala si viata de noapte, dar si prin numarul turismul balnear, dispunand de cele mai multe bai termale dintre capitalele europene.Lacul Balaton, cel mai intins din Europa, este paradisul iubitorilor de apa, dispunand de numeroase amenajari.
 Nu trebuie sa uitam de Regiunea Eger-Tokaj, regiune ce cuprinde 3 parcuri nationale sau de specialitatile bucatariei maghiare si culturile viticole ale acestora.


Viza:

Conditii de intrare si regim de sedere
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori In Ungaria.
Intrarea In Ungaria este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Ungariei.
Pentru verificarea si a altor conditii privind intrarea si stabilirea pe teritoriul Ungariei, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile ungare:
• Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Ungare - http://www.mfa.gov.hu/


Siguranta si criminalitate

Ungaria nu este considerata o tara de risc pentru turistii straini.
Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, Inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea In zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).
Recomandari generale:
• Pastrati In locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie banii, cartile de credit si nu le expuneti In mod vizibil asupra dumneavoastra sau In masini.
• Masinile trebuie Incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.
• In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul pastrati atentia asupra bagajelor pe Intreaga durata a calatoriei.
• Pentru iesirile In orase, In special In zonele aglomerate, lasati documentele personale la hotel si pastrati numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
In cazul pierderii pasaportului sau a altor documente se recomanda contactarea politiei, obtinerea unei adeverinte care sa ateste pierderea/furtul pasaportului si, apoi, prezentarea la ambasada pentru Intocmirea unui titlu de calatorie cu care sa se poata deplasa In tara.
In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor ungare, apelati numarul de urgenta 112.
Atentie! Daca sunati din greseala la 112, nu Inchideti! In caz contrar, vi se poate trimite o masina In locul In care va aflati, pentru a vedea daca totul este In regula!
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam sa contactati politia locala precum si cel mai apropiat oficiu consular roman.


Sistemul medical

Asigurarea medicala este obligatorie In Ungaria.
Va recomandam cu insistenta sa Incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate Inainte de a pleca Intr-o calatorie.
Daca va Imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare Intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la Ingrijirile medicale necesare.
Acest Card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara In timpul sederii dumneavoastra temporare In orice tara a Uniunii Europene.
Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila In toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (In functie de tipul politei de asigurare). La Incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare In tara de destinatie si de tranzit.
Va recomandam sa va Incheiati, Inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate In toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (Imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau In caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii In strainatate, falimentul companiei aeriene etc.
Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati In urma unor accidente sau din motive de boala.
In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale.

Conditii privind traficul auto
• Circulatia auto:

Pe drumurile publice,In afara localitatilor este obligatorie folosirea fazei de Intalnire.
Taxa de autostrada se plateste pentru toate autostrazile M0, M1, M3, M5, M6 si M7 – prin achizitionarea Inaintea intrarii pe autostrada de la orice statie de benzina a vinietei pentru categoria de vehicul si perioada corespunzatoare.
Amenzile contraventionale se pot achita numai la unitatile postale din Republica Ungara si numai pe baza cecului primit cu ocazia constatarii si aplicarii sanctiunii de catre politia rutiera. Se recomanda achitarea acestei taxe imediat, deoarece In caz contrar autoritatile ungare recurg la suspendarea dreptului de intrare pe teritoriul Republicii Ungare. 
• Centura de siguranta:
Este obligatorie. 
 • Folosirea telefonului mobil la volan: Este interzisa. 
• Aparatele anti-radar si de detectare a radarului: Nu este permisa folosirea aparatelor anti-radar. 

• Parcarea: Parcarea este permisa In locurile special amenajate, taxele de parcare sunt cuprinse Intre 180 – 250 forinti. La unitati hoteliere cu parcare proprie taxa este cuprinsa Intre 16–25 euro / zi. 
• Permisul de conducere Permisul de conducere romanesc este valabil In Ungaria. 
 
• Informatii pentru cazuri de accidente de circulatie:
In caz de accident usor, se completeaza formularul tip pus la dispozitie de societatea locala de asigurari si se noteaza toate elementele de identificare ale celeilalte parti implicate.
Daca In urma accidentului sunt raniti, trebuie anuntata politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Se va solicita sprijinul partenerului societatii romane de asigurari din Ungaria.


Reglementari vamale

Nu exista controale la granitele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum si Islanda, Norvegia si Elvetia (ultimele trei nefiind membre ale UE).
Din motive de ordine publica, sanatate publica sau de securitate nationala, la granitele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.
In Ungaria este permisa introducerea tigarilor timbrate (achizitionate pe piata din Romania) pana la limita de 200 bucati tigari de o persoana avand varsta de peste 17 ani. Cantitatile care depasesc aceasta limita trebuie declarate la intrarea pe teritoriul Ungariei, fiind obligatorie achitarea unor accize, dupa care pe tigarile respective se aplica timbre speciale.
In cazul tigarilor netimbrate (spre exemplu a celor achizitionate In regim duty-free), limita maxima admisibila este de doar 40 bucati de o persoana avand varsta de peste 17 ani.
Incalcarea acestor obligatii se sanctioneaza contraventional In Ungaria si se confisca tigarile neaccizate corespunzator. Legislatia ungara permite chiar sechestrarea de catre autoritatile de control (Garda Vamala si Financiara a Ungariei, prin agentii fiscali din teritoriu) a mijloacelor de transport In care sunt ascunse tigarile ce depasesc limita admisibila, pana la plata amenzilor aferente.
Este interzisa introducerea In Ungaria a oricaror cantitati de bauturi alcoolice fabricate artizanal, daca transportatorul nu detine un certificat de producator autorizat (de exemplu, nu este admisa introducerea de “tuica” produsa In gospodariile particulare).
Pentru a beneficia de asistenta consulara necesara In caz de nevoie,  va  recomandam sa contactati oficiile consulare ale Romaniei In Ungaria (Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Budapesta, Consulatul General al Romaniei la Szeged sau Consulatul General al Romaniei la Gyula).
Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile tarii de destinatie si tranzit, cu privire la introducerea de bunuri (In special alcool si tigari) limitate cantitativ sau In functie de modul de productie.
 

Regimul medicamentelor

Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante.
Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile de medicamente strict necesare!
Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depasesc sfera celor uzuale.
Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.


Regimul animalelor de companie

Pentru spatiul UE, aveti nevoie de pasaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar si trebuie sa contina informatii despre vaccinarea antirabica.
Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic. Pana In iulie 2011, se accepta, de asemenea, si un tatuaj lizibil.


  Inapoi
Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Agenția de Turism

ZEPELIN TOUR

Călătorie de poveste!

0722 693 469 Corina  
0724 501 727 Estera  
0770 624 781 Ana   
0747 011 553 Andreea  
0771 772 519 Laurentiu  
031 428 30 66

 
CONTACT@ZEPELINTOUR.RO
Licenta Nr: 126

Nou: Rezervari Online pe www.zepelinonline.ro

Str. Dr. Grigore Țăranu nr. 9
București - sector 5
Cotroceni, 5 min. metrou Eroilor

Program agentie:
Luni - Vineri 10.00 - 18.00

Oferta Last Minute
Antalya 629 euro
Iordania 569 euro
Hurghada 336 euro
vezi oferte
Oferta zilei

Vezi detalii \"
Newsletter